Yeterince para kazandım ülkeme geri dönüyorum

Güncelleme Tarihi:

Yeterince para kazandım ülkeme geri dönüyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2008 00:00

Vodafone Türkiye CEO’luğunu sürpriz kararla bırakan Attila Vitai, kararın kendi tercihi olduğunu belirterek, "10 yıldır dışarıdayım. Oğlum İngiltere’yi hiç görmedi. Yaşım 53, yeterince para kazandım. Eşim ve çocuklarım için artık İngiltere’ye geri dönüyorum" dedi.

MACARİSTAN’da yedi yıl çalıştıktan sonra geldiği Türkiye’de yaklaşık iki yıldır sürdürdüğü görevini geçtiğimiz günlerde aniden bırakan Vodafone Türkiye CEO’su Attila Vitai, "Vodafone Grubu’ndan ayrılma fikri kendi kararımdı. Baskı veya zorlama söz konusu değil" dedi. Görevini, Vodafone Avrupa, Ortadoğu Bölge direktörü Ian Gray’e bırakan Vitai, Türkiye’den gidişi ile ilgili farklı söylentilerin doğru olmadığını söyledi.

Tamamen kendi tercihim

Moskova’da Şampiyonlar Ligi final maçı sırasında görüştüğümüz Vitai, 2006 yılında Telsim’in Vodafone tarafından alınmasıyla üstlendiği Türkiye CEO’luğunu neden aniden bıraktığı yolundaki sorumuza, çok sevdiği Türkiye’den ayrılma kararının tamamen kendi tercihi olduğu cevabını verdi. Vodafone Türkiye’nin ilk CEO’su olarak şirketin entegrasyon, marka değişimi ve kayıtlı müşteri sayısının 10 milyondan 16 milyona yükselme sürecini yöneten Vitai, Türkiye’den ayrılışı ile ilgili şu bilgileri aktardı: "7 yılı Macaristan, iki yılı Türkiye olmak üzere 10 yıldır İngiltere’den uzaktayım. 10 yaşındaki oğlum İngiltereyi daha görmedi. Artık ben de onların yanında olmak istedim. Herkese bugüne kadar 55 yaşında emekli olacağımı, işi bırakacağımı söyledim. Bugün 53 yaşındayım. Bu kararımı sadece iki yıl önce hayata geçirmiş oluyorum."

İyi bir yaşam için

Bundan sonra ailesiyle iyi bir yaşam sürdürebilecek yeterli kaynağa sahip olduğunu söyleyen Vitai, sözlerini şöyle sürdürdü: "Karımın en önemli entellektüel faaliyeti 10 yaşındaki oğlumla sohbet etmekti. Bugüne kadar onlar hep beni desteklediler. Bundan sonra da ben de onların yanında olacağım. Artık çok rahat yaşayabilecek kadar bonus ve emekli maaşım da var. İngiltere’de çok iyi bir ev satın aldık. Evet benim için ailem görevimi bırakıp, evime dönme zamanı gelmişti. (Elindeki mini cep bilgisayarından eşinin, kızı ile çocuklarının ve satın aldıkları yeni evin, malikane demek daha doğlu olur, resimlerini göstererek) İşte bundan sonra ailemle yaşamımı bu evde devam ettireceğiz."

Pazarlık konusu olmadı

ATTİLA Vitai, Türkiye’den ayrılma kararının şirket üst yönetiminde pazarlık konusu olup olmadığı yönündeki sorumuza biraz sinirlenerek, şu cevabı verdi: "Ben aldığım bir kararı neden ayrıca tutup Vodafone üst yönetiminde tekrar pazarlık konusu yapayım ki. Karar verildikten sonra nasıl bir pazarlık yapılabilir ki. En fazla birkaç ay, bir yıl daha göreve devam edilmesi istenebilir. Bu da noktalama kararı alınan bir iş için sağlıklı bir yöntem olmaz."

Türklere gerçek seçenek sunmaya çalıştık

ATTİLA Vitai, Vodafone Macaristan’ın faaliyete geçtiği 1999 yılından itibaren Vodafone bünyesinde Vodafone Macaristan CEO’luğu dahil çeşitli üst düzey görevlerde bulunmuştu. Vitai, 2006 yılında Telsim’in Vodafone tarafından satın alınmasıyla birlikte, Vodafone Türkiye’nin ilk CEO’su olarak şirketin Telsim’den Vodafone’a geçiş sürecini başarılı bir şekilde yönetti. "Vodafone’da görevde bulunduğum süre içerisinde yapılanlar ortada" diyen Vitai, "Rakamlar ortada. Vodafone Türkiye, rekabetçi bir ortamda abone sayısında ciddi bir artış yakaladı ve Türk tüketicisine gerçek bir seçenek sunmaya çalıştı" diye konuştu. Vitai Vodafone CEO’luk görevini, yerine atama Türk genel müdür buluncaya kadar Vodafone Grubu Doğu Avrupa Bölgesi CEO’su Ian Gray yürütecek. Gray, geçtiğimiz günlerde göreve başladı.

Vodafone Cup’ta Türkiye acemiliklerine yenildi

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin Resmi Partneri ve Resmi Mobil İletişim Şirketi Vodafone’un düzenlediği Vodafone Cup 2008’in Moskova’da yapılan turnuvasında Türkiye’den katılan Uludağ Üniversitesi ekibi sonuncu oldu. Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerden 285 takımın mücadele ettiği ve 10 binlerce kişinin oylarıyla belirlenen 16 takımın kıyasıya mücadele ettiği final mücadelesinde Uludağ Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Texas Sporters Club takımı birinci olmuş ve Moskova’ya gitmeye hak kazanmıştı. Moskova’da 7 ülkeden ekiplerin katıldığı turnuvada İzlanda şampiyon olarak kupayı alırken Türk takımı 7’nci olabildi. Takım Kaptanı Yaşar Demir, acemiliklerine yenildiklerini belirterek, bu turnuvanın kendileri için iyi bir deneyim olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!