Yeşim'den dava bombardımanı

Güncelleme Tarihi:

Yeşimden dava bombardımanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Basında çıkan haberlere dava açma modası, politikadan sanat dünyasına sıçradı. Bunun son örneği de Yeşim Salkım. Kendisiyle ilgili çıkan tüm haberleri dikkatle takip eden Yeşim, aleyhinde olan yazılara dava açması için avukatı Ümit Silan'a talimat veriyor.

Yeşim Salkım hakkında eleştiri yazan gazeteci Ümit Çeliker ile Neco da bu davalardan nasibini alan son iki isim.

29 Ocak 1997 tarihinde ‘‘Haddini Bil Yeşim’’ başlıklı yazısında kişisel haklarına hakaret derecesinde yazdığını söylediği Ümit Çeliker'e iki milyarlık tazminat davası açan Yeşim, şimdi de haftalık bir gazetede aleyhinde yazan şarkıcı Neco'ya ateş püskürüyor.

Müzik konusunda her türlü eleştiriye açık olduğunu, ancak fiziksel açıdan hakarete uğramayı kaldıramayacağını vurgulayan genç popçu, Neco'ya da 5 milyarlık dava açmaya hazırlanıyor.

Yeşim Salkım'ın bu hareketini doğru bulmadığını belirten Neco, ‘‘Bu kavgayı kendisi başlattı. Radyolarda şahsıma hakaretler yağdırdı. Ben bu olayların yaşanmasını hiç arzu etmezdim. Benim bir köşem var. Burada kendi görüşlerimi yazdım. Sesini beğenmediğimi, albümünün kötü olduğunu belirttim. Ama hakaret etmedim’’ dedi. Salkım'ı kültürsüzlük ve seviyesizlikle suçlayan, müziğini kaliteli bulmadığını söyleyen Neco, ‘‘Benim en büyük üzüntüm, özür dileyip, beni kazanmak yerine, karşısına alması. Özür dileseydi, belki sevgimizi kazanacaktı. O da bana hakaret etti. Ama ben dava açmıyorum. Çünkü böyle küçük şeyler için yargıyı meşgul etmek gereksiz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!