Yeşim’in çalınan mücevherleri bunlar mı

Güncelleme Tarihi:

Yeşim’in çalınan mücevherleri bunlar mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2006 00:00

Yeşim Salkım ve İlker İnanoğlu, hırsız şoku yaşıyor. Düğün saatinde evine giren hırsızlar tarafından tüm mücevherleri çalınan Salkım’ın maddi kaybı yaklaşık 3.3 milyon YTL.

YEŞİM Salkım, mal varlığı ile uzun süre gündemde kalmıştı. Basına verdiği pozlarda da paha biçilmez mücevherleriyle dikkat çeken Salkım’ın İlker İnanoğlu ile evlendiği geçtiğimiz cuma günü, ikilinin İstinye’deki evine giren hırsızlar, yatak odasındaki kasayı boşaltıp ortadan kayboldu. Düğün sonrası evine döndüğünde karşılaştığı manzarayla şoke olan Salkım’ın zararının yaklaşık 3.3 milyon YTL olduğu öğrenildi. Kayıp bununla sınırlı değil. Olayın ardından, İnanoğlu’na ait saatlerin ve nakit paranın da çalındığı açıklandı. Yeşim Salkım, maddi kaybı bir yana, kendisini asıl üzenin manevi kayıp olduğunu söyledi. Ünlü şarkıcı, "En ağrıma giden ve beni üzen şey, İlker ile birlikteliğim esnasında ve nişanımızda aile büyüklerimiz tarafından takılan maddi ve manevi değerleri yüksek aile yadigarı takılar ile kayınvalidem Filiz Akın’ın hediyesi olan mücevherlerimin çalınması" dedi.

Mücevherlerinin sigortasının olmadığını söyleyen Salkım, "Hayatım boyunca yaptığım yatırımların ve manevi değeri olan takılarımın çalınmasından dolayı son derece üzgünüm. Emeklerimin karşılığı ve alın terimle sahip olduğum tüm mücevherlerim, saatlerim hırsızlar tarafından çalınmıştır. Bu beni derinden yaraladı. En mutlu gecemde başıma gelen bu olayı gerçekleştiren kişileri önce Allah’a daha sonra yüce Türk adaletine havale ediyorum" dedi. Yeşim ve İlker İnanoğlu çifti, düğün gecelerinde başlarına gelen bu talihsiz olaydan sonra düğünlerinin ardından balayı için gidecekleri Los Angeles tatilini de şimdilik askıya aldıklarını söyledi.

Çalıntı malda artık ’bilmiyordum’ yok

YENİ TCK, çalıntı malı bilerek ya da bilmeyerek de olsa satın alanların beraat etmelerini zorlaştırıyor. Kuyumcular Odası’nın üyelerine "dikkatli olun" uyarısı yapmasına neden olan, geçen yıl 1 Nisan’dan itibaren yürürlüğe giren yeni yasada, mevcut yasadaki "bilerek" sözcüğünün kaldırılması ispat zorunluluğunu kaldırdı. Halen 512’inci madde olarak düzenlenen yasaya göre 7 gün olan taban ceza, 165 numarayla düzenlenen yeni TCK’da 6 aya çıkarılıyor. Her iki yasada üst sınır yine 3 yıl.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!