Yeşilçam'ı yaratanlara saygı

Güncelleme Tarihi:

Yeşilçamı yaratanlara saygı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2009 17:28

Beşiktaş Belediyesince düzenlenen “Yeşilçam'ı Yaratanlara Saygı” etkinliğinin ilki Türk sinemasının klasikleşmiş ikilileri için gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Beşiktaş Belediyesince düzenlenen ve Faruk Şüyün'ün hazırladığı “Ustalara Saygı” toplantıları kapsamında “Arşivlik Muhabbetler/Yeşilçam'ı Yaratanlara Saygı” gecelerinin ilki 9 Kasımda Ortaköy Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.
Yeşilçam'ı Yeşilçam yapan ünlü çiftler için düzenlenen gecede, sinemaseverlere unutulmaz görüntülerden derlenen mini kolajlar sunulacak.

Seyircileri, sinemanın tarihinde gezintiye çıkaracak kolajlarda Zeki Alasya ve Metin Akpınar'dan Vahi Öz ve Mualla Sürer'e, Vasfi Rıza Zobu ve Münir Özkul'dan Perran Kutman ve Müjdat Gezen'e, Kemal Sunal ve Halit Akçatepe'den Adile Naşit ve Münir Özkul'a komedi filmlerinin güldüren ikilileri yer alacak.

Gecenin bir diğer bölümünde ise Belgin Doruk ve Ayhan Işık'tan, Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun'a, Türkan Şoray ve Kadir İnanır'dan, Gülşen Bubikoğlu ve Tarık Akan'a Yeşilçam'ın biribirlerine en çok yakıştırılan romantik çiftlerinin filmlerinden seçmeler gösterilecek.

Haberin Devamı

Gecede kamera önünde olmasa da sinemayı derinden etkileyen Hulki Saner ve Sadri Alışık, Memduh Ün ve Fatma Girik, Yılmaz Atadeniz ve Yılmaz Güney, Yavuz Turgul ve Şener Şen gibi ünlü yönetmenler ve kültleşmiş oyuncular da anılacak. Etkinlikte film gösterimlerinin yanı sıra o dönemi tekrar yaşatacak keyifli bir sohbet de gerçekleştirilecek.
Faruk Şüyün, gecede Yılmaz Atadeniz, Temel Gürsu, Arda Uskan ve görüntüleri özel arşivinden hazırlayan Yahya Karadaş ile sinemanın ünlü çiftleri üzerine sohbet edecek.

“Ustalara Saygı” toplantıları, 16 Kasımda Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde Haldun Taner ile devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!