Yeşilçam'da gişe yarışı

Güncelleme Tarihi:

Yeşilçamda gişe yarışı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2007 10:38

Türk Sineması birbiri ardına başarılı yapımlara imza atarken, şu günlerde gösterimde bulunan beş yerli yapım ”Son Osmanlı-Yandım Ali”, “Beynelmilel”, “Amerikalılar Karadeniz'de 2”, ”Maskeli Beşler-Irak” ile “Çılgın Dersane” arasında gişe yarışı yaşanıyor.

Haberin Devamı

Suat Yalaz'ın aynı adlı çizgi romanından beyazperdeye aktarılan “Son Osmanlı-Yandım Ali”, 10 günde 444 bin 60 izleyiciye ulaştı. İşgal altındaki İstanbul'da aşk ve kahramanlığı buluşturan filmin yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan üstleniyor.

Kenan İmirzalioğlu'nun Yandım Ali'yi canlandırdığı filmde, Cansu Dere, Emin Boztepe ve Engin Şenkan da oyuncuya eşlik ediyor. Film, 1918 yılında düşman işgalindeki İstanbul'da tek hayali sevgilisini kaçırıp Viyana'ya gitmek olan Tahtacızade Yandım Ali'nin yolunun Ulu Önder Mustafa Kemal ile kesişmesinin ardından vatanın kurtuluşu için mücadeleye karar vermesinin öyküsü...
   
“MASKELİ BEŞLER” IRAK YOLUNDA
   
Sevimli ve sakar hırsızlar çetesinin yeni macerası “Maskeli Beşler-Irak”, 17 günde 858 bin 540 seyirciyi sinema salonlarına topladı.

Haberin Devamı

“Maskeli Beşler” serisinin ikinci halkası olan filmin yönetmenliğini Murat Aslan üstleniyor. Şafak Sezer, Peker Açıkalın, Cengiz Küçükayvaz, Atilla Sarıhan ve Melih Ekener'in başlıca rollerini paylaştığı komedi filmi, Kuzey Irak'taki bir petrol boru hattıyla ilgili “masum bir eyleme” girişen, ancak bölgedeki yerel güçler, Türkiye ve Amerika arasında krize yol açan maskeli beşlerin öyküsünü konu alıyor.

Özen Film yetkilileri, “Son Osmanlı-Yandım Ali” adlı filmin başarılı bir gişe grafiği çizdiğini, bunun Türk Sineması açısından mutluluk verici olduğunu belirtti. Filmin “yurtsever” ögelere sahip olması açısından kendilerine çok olumlu eleştirilerin geldiğini ifade eden yetkililer, “Eğer film 1.5 milyon seyircinin üzerine çıkarsa ikincisinin çevrilmesi de gündeme gelebilir” dedi.

“Maskeli Beşler-Irak” adlı filmin ise genç seyirciyi topladığına işaret eden yetkililer, “Bu filmin gişe rakamları, Türkiye'de sinema izleyici kitlesinin hangi yaş yoğunluğunda olduğunu gösteren bir örnektir” yorumunda bulundular.
   
GÜLENDAM VE “BEYNELMİLEL”...
   
Gişe yarışında yer alan filmler arasındaki “Beynelmilel” de, dağıtımını üstlenen Kenda Film'in verilerine göre, 31 günde 346 bin 493 izleyici topladı.

Yönetmenliğini Sırrı Süreyya Önder ve Muharrem Gülmez'in üstlendiği filmde, Özgü Namal, Cezmi Baskın, Meral Okay, Oktay Kaynarca, Nazmi Kırık, Bahri Berat, Dilber Ay ve Umut Kurt rol alıyor.

Haberin Devamı

AMERİKALILAR KARADENİZ'DE...
   
Yönetmenliğini Kartal Tibet'in üstlendiği “Amerikalılar Karadeniz'de 2”, gösterime girdiği ilk 3 günde 108 bin 882 izleyici topladı.

Filmde, Metin Akpınar, Peker Açıkalın, Kadir Çöpdemir, Kıvanç Tatlıtuğ, Melis Birkan ve Levent Kazak'ın yanı sıra, usta sanatçı Müşfik Kenter ile ”arabesk müziğin babası” Müslüm Gürses de rol alıyor.
   
“ÇILGIN DERSANE”
   
Dağıtımını Warner Bros.'un üstlendiği “Çılgın Dersane” adlı yapım ise 4 günde 172 bin 881 izleyici topladı.

Faruk Aksoy'un yönettiği, Cüneyt Arkın, Tuba Ünsal, Yağmur Atacan, Alp Kırşan, Mehmet Aslan, Seçkin Piriler, Okan Karacan, Mustafa Topaloğlu ve Pakize Suda'nın rol aldığı film, iflas eden bir dersanenin son kurtuluş umudu olarak kendilerine promosyon olarak sunduğu tatile çıkan öğrencilerin maceralarını anlatıyor.
   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!