Yeşilay: "Yasa yumuşarsa devamı gelir"

Güncelleme Tarihi:

Yeşilay: Yasa yumuşarsa devamı gelir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 11:01

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Sefa Saygılı, Danıştay'ın, kahvehanelerdeki sigara yasağını iptali için Anayasa Mahkemesine götürme kararı konusunda, “Yasa yumuşarsa gerisi gelir. Ülkemizin yaptığı en önemli ve yararlı yasalardan biri budur” görüşünü dile getirdi.

Haberin Devamı

Saygılı, yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay 10. Dairesinin, kahvehanelerdeki sigara yasağı ile ilgili Anayasaya aykırılık iddiasıyla Anayasa Mahkemesine başvurma kararı aldığını hatırlattı.

İnsanların sağlığının ticaretten üstün olduğunu, sağlığın pazarlığı olmayacağını kaydeden Saygılı, düzenleme sonrası ülkede sigara satışlarının azaldığını, insanların daha sağlıklı ortamlarda yaşamaya başladıklarını belirtti.

Yasanın delinmesine yönelik çalışmaların tütün endüstrisinin yönlendirmelerinden kaynaklandığı görüşünü dile getiren Saygılı, “Yasa yumuşarsa gerisi gelir. Ülkemizin yaptığı en önemli ve yararlı yasalardan biri budur. Türkiye yasayı en iyi uygulayan dünyadaki 6 ülkeden biridir. Yasanın delinmesine karşıyız. Kahvehanelerde pasif içicilerin hakları korunmaktadır” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!