Yeşil’in Ankara’daki evine operasyon

Güncelleme Tarihi:

Yeşil’in Ankara’daki evine operasyon
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet, Susurluk'un baş kahramanı Yeşil'in Antalya'daki evinden sonra dün de eşi ve çocuklarının yaşadığı Ankara'daki evini buldu. Yeşil'in iki yıl önce Etlik'te satın aldığı lüks daireye dün Terörle Mücadele ekipleri operasyon düzenledi. Gözaltına alınan Yeşil'in eşi, kızı ve erkek kardeşi, bir süre sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.

Hürriyet, Susurluk kazası sonrasında ortaya çıkan olaylar zincirinde başrolü oynadığı ortaya çıkan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın Antalya'dan sonra Ankara'da ailesinin yaşadığı evi de buldu. Ankara polisi dün akşam saatlerinde Yeşil'in ailesi ve kardeşinin yaşadıkları eve operasyon düzenledi. Polis, Yeşil'in eşi Esma Yıldırım, kızı Nuray ile kardeşi Bahattin Yıldırım'ı gözaltına aldı.

Antalya'da Yeşil'in evinin bulunması sonrası ortaya çıkan verilerden hareket eden Hürriyet, dün Ankara'da ailesinin yaşadığı evi ile kardeşine ulaştı. Yeşil'in bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışan kardeşi dün öğleden sonra rahatsızlığını beyan ederek işyerinden ayrıldı.

OPERASYON DÜZENLENDİ

Yeşil'in kardeşi evine ulaştıktan sonra bir süredir kendisini izleyen polis, hem Bahattin Yıldırım'ın hem de Yeşil'in evine operasyonlar düzenledi. Öğleden sonra yapılan operasyonlarda Yeşil'in ve kardeşinin evi didik didik arandı. Eve giriş çıkışı yasaklayan polis, Yeşil'in eşi, kızı ve kardeşini sorgulamak üzere Emniyet'e götürerek gözaltına aldı.

SERBEST BIRAKILDILAR

Emniyet'te bir süre sorgulanan Yeşil'in eşi, kızı ve kardeşi daha sonra serbest bırakıldı. Yeşil'in kardeşi Bahattin Yıldırım, Hürriyet muhabirinin sorularına karşılık vermek istemedi ve küfrederek ‘‘Neden beni arıyorsunuz? Bıktık artık’’ dedi. Yıldırım, fotoğrafının çekilmesine de izin vermedi.

YENGE: MİT'TE ÇALIŞIYOR

Yeşil'in gözaltına alınan kardeşi Bahattin Yıldırım'ın eşi Hürriyet'in sorularını yanıtlarken fotoğraf çekimine izin vermedi. Kayınbiraderi Yeşil'in suçsuz olduğunu söyleyen yengesi, ‘‘Biz kendisini MİT'te çalışıyor bilirdik. Kendisi istihbaratçı idi. Maaşını da oradan alırdı. Devlet onu çalıştırdı, sonra da bıraktı’’ dedi. Yeşil'in iki senedir hiç aramadığını söyleyen yengesi, ‘‘Karısını ve çocuklarını bile aramadı. Ölü müdür diri midir, onu bile bilmiyoruz’’ diye konuştu.

KOMŞULARI: TÜCCAR SANIYORDUK

Etlik'te bir binanın son katında iki sene önce bugünkü değeri dokuz milyar civarında olan lüks bir daire satın alan Yeşil'in komşuları, kendisini birkaç kez gördüklerini söylediler. Apartman yöneticisi ve yan komşusu Hasan Bozok, Yeşil'in ‘dindar’ birisini olduğunu söyleyerek, ‘‘Evinin duvarlarında ayetler asılıydı. Hatta benim bir yakınım öldüğünde evime gelip Kuran okudu’’ dedi.

Yeşil'in kendisini ‘‘Hayvan tüccarı’’ olarak tanıttığını belirten Hasan Bozok, ‘‘Bir keresinde Konya'da trafik kazası geçirmişti. Ben onu duyduktan sonra kendisine geçmiş olsuna gittim’’ diye konuştu.

Komşusu: Çok dindardı

Yeşil'in, Ankara Etlik'te 2 yıl önce satın aldığı ve bugünkü değerinin 9 milyar olduğu bildirilen lüks evine polis dün baskın düzenledi. 9. kattaki daireyi didik arayan polis, Yeşil'in eşi, kızı ve kardeşini gözaltına aldı. Sorgulanan aile üyeleri daha sonra serbest bırakıldı. Eve giriş çıkışları yasaklayan polis, Yeşil'in komşularının da ifadesine başvurdu. Apartman yöneticisi ve yan komşusu Hasan Bozok, Yeşil'in ‘dindar’ birisi olduğunu söyleyerek, ‘‘Evinin duvarlarında ayetler asılıydı. Hatta benim bir yakınım öldüğünde evime gelip Kur'an okudu’’ dedi. Yeşil'in Etlik'teki evine, en son 1.5 yıl önce uğradığı, ondan sonra bir daha ortalarda görünmediği belirlendi.

Kilit isimler aranıyor

Polis, Lara'da kendisini ‘Hacı’ olarak tanıtan ‘Yeşil’in evinde kullanılan telefonun sahibi olan Metin Güneş ile evin alınmasında aracılık eden Saffet Başbuğ'u arıyor. Bu iki kişinin ‘Yeşil’in Antalya'daki bağlantılarında ve eylemlerinrde kilit isimler olduğunu düşünen polis, Güneş ve Başbuğ'un verecekleri bilgilerin birçok düğümü çözebileceğine inanıyor. Bu arada ‘Yeşil’in sağkolu olduğu tahmin edilen Metin Güneş'in, Antalya'daki mafya cinayetlerine adı karışan Metin Güneş ile aynı kişi olup olmadığı da araştırılıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!