Yeşil’i, ablasının kondusunda aradılar

Güncelleme Tarihi:

Yeşil’i, ablasının kondusunda aradılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Polis timleri, Yeşil'in ablasının Antalya'daki gecekondusuna operasyon düzenledi. Önce yanlış eve baskın yapan polis timleri, Yeşil'in ablasının evinden eli boş döndü.

Faili meçhul cinayetlerin kilit adamı ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım'ın, Antalya Lara'daki karargâh olarak kullandığı evini ortaya çıkaran Hürriyet muhabirleri, aynı kentte oturan ablasının evine polisin yaptığı baskını da adım adım izledi. Çelik yelekli ve otomatik silahlı timlerin evi kuşatıp başlattığı operasyon geceyarısına kadar devam etti, ancak ‘Yeşil’in bu evde de olmadığı anlaşıldı.

Mahmut Yıldırım'ın Antalya'da yaşayan ablası Sıdıka Tireli'nin evinde olabileceği ihbarını alan polis, Göksu Mahallesi'ndeki eve önceki gece baskın yapmaya karar verdi. Çelik yelekli 25 kişilik operasyon ekibi, 6 araçlık bir konvoyla Antalya'nın kenar semtlerinden Göksu'ya geldi.

YANLIŞ BASKIN

Operasyon ekibi ilk olarak ‘Yeşil’in ablasının evi diye bir gecekonduyu kuşattı. Evin kapısı çalınıp ‘Açın polisiz’ uyarısına karşın evin ışıkları söndürüldü ancak kapıyı açan olmadı. Bu durum polisleri tedirgin etti. Terör timleri silahlarının namlusuna mermi sürüp içeriye zorla girmeye hazırlanırken, içeriden seslenen bir kadın heyecanlı bir şekilde ‘‘Durun geliyorum’’ diyerek kapıyı açtı. Hemen içeriye giren polisler, ev sahibinin Ahlak Bürosu tarafından fişlenen bir hayat kadını olduğunu öğrenildi. Polisler daha sonra mahalle muhtarını çağırıp, ‘Yeşil’in eniştesi Hacı Mehmet Tireli'nin evini buldu. Bahçe içindeki gecekondunun çevresini saran timler, elleri tetikte kapıyı çaldı. Kapıyı Yeşil'in yeğeni Murat Tireli açtı. Polisleri görünce gayet sakin davranan Tireli, ‘‘Ayakkabılarınızla içeriye girmeyin. Ev yeni temizlendi’’ uyarısında bulundu.

PKK TEHDİT ETMİŞ

Polis ekibi evi ararken hha muhabirleri de ‘Yeşil’in yeğeni Murat Tireli ile konuştu. 1990'da Antalya'ya gelip yerleştiklerini, dayısının ise Lara'daki evini 1995'de aldığını söyleyen Murat Tireli, Antalya'da başka evinin bulunmadığını söyledi. Dayısından dolayı sık sık rahatsız edildiklerini söyleyen Şehabettin Tireli, ‘‘Hatta bir süreden beri PKK tarafından tehdit ediliyoruz’’ dedi. Yeğeni Şehabettin Tireli, ‘Yeşil’le ilgili şunları söyledi:

‘‘Mahmut dayım, annemle birlikte 5 kardeştir. Kendileri aslen Bingöl'ün Genç İlçesi'ndendir. Ancak, Mahmut ve Bahattin dayılarım, Elazığ'da yaşıyorlardı. Mahmut dayım bizim evimize gelmiyordu, ancak biz 1.5 yıl öncesine kadar Lara'daki evine gidip geliyorduk. Daha sonra gazetede fotoğrafları çıkınca, dayım Antalya'yı terketti. Bir daha da kendisini görmedim.’’

EVİ HADİ ÖZCAN DA KULLANMIŞ

‘Yeşil’in karargâh olarak kullandığı Lara'daki dubleks daireye Kocaeli Çetesi'nin elebaşısı olarak tanınan Hadi Özcan'ın da gelip gittiği ortaya çıktı. Özcan'ın 1997 yılından önce lüks bir Mercedes ile Lara'ya geldiği, ‘Yeşil’in evinde kalıp birlikte Emperyal kumarhanesine girip çıktıkları öğrenildi.

Polis, telefon fihristi ve fotoğraf albümüne el koydu

Baskın sırasında evde, ‘Yeşil’in ablası Sıdıka Tireli, eniştesi Hacı Mehmet Tireli, yeğenleri Şahabettin ve Murat Tireli ile Bingöl'den iş bulmak için geldiğini söyleyen misafirleri Murat Diller'in olduğu görüldü. İlk aramada, misafir odası olarak kullanıldığı anlaşılan salonun duvarında asılı ruhsatsız av tüfeği bulundu. Tüfekle birlikte evdeki telefon fihristi ve fotoğraf albümüne el kondu. ‘Yeşil’i, Lara'daki karargâhından sonra bu baskında da yakalayamayan polis, ablası ile yeğenlerinin ifadelerini evde aldı. Mahmut Yıldırım'ın ablası, eniştesi ve yeğenleri, ‘‘Kendisini yaklaşık 1.5 yıldır görmüyoruz. Nerede olduğunu da bilmiyoruz. Kendisi bizim evimizde hiç kalmadı’’ dediler. Daha sonra enişte Hacı Mehmet Tireli ile misafir Murat Diller ekip otolarına bindirilerek Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Tireli ve Diller, 6 saat süren sorgudan sonra serbest bırakıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!