Yerli portakal bitti

Güncelleme Tarihi:

Yerli portakal bitti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 21:44

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 54'üncüsünü düzenleyeceği Uluslararası Antalya Film Festivali'nde 'ulusal film yarışma kategorisi' kaldırıldı. Festival tek dalda, uluslararası film yarışması bölümüyle devam edecek.

Haberin Devamı

Türkiye'nin ilk film festivali olan Altın Portakal film festivali geçen yıl adını Uluslararası Antalya Film Festivali’ne çevirmişti. Bu yıl 54'üncüsü yapılacak festival Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 21-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Antalya Büşükşehir Belediyesi’nin AK Partili başkanı Menderes Türel'in aralarında bulunduğu festival komitesi, dün yapacakları değişiklikleri açıkladı. Çıtayı yükseltmek gayretinde olduklarını belirten Menderes Türel şunları söyledi: “Daha önce ulusal ve uluslararası dallarda yapılan yarışmaları bu yıl birleştirdik. Ulusal bölüm kalktı. Sadece uluslararası alanda yarışma yapılacak. Daha güçlü bir yarışma programıyla festivalimizi güçlendireceğiz. Ulusal başarılı filmler de bu yarışmada yer alacak. Hem yerli hem yabancı filmler katılacak. Antalya'nın dünyaya açılımını daha güçlü sağlamış olacağız. Küresel bağlarımızı güçlendirerek dünya film endüstrisinin önemli oyuncularından biri olmak amacındayız. Antalya bu konuda dünyanın en büyükleri arasında yer almalıdır. Antalya'nın sinema merkezi olması için prestijli olmasını istiyoruz.”
Altın Portakal geleneklerini yaşatmaya devam edeceklerini söyleyen Türel, kortejin olacağını, en iyi filme de 50 bin euro ödül verileceğini açıkladı. Festivalin artistik direktörü Mike Downey ise festivale yeni bir yön vermeye çalışacaklarını söyledi. Downey, “Film festivalinin dünya sinemasına ulaşmasına, uluslararası yazarlara ulaşıp Antalya halkını merkezine almasını istiyorum. Antalya halkına ulaşamayan bir festivalin festival olamayacağını düşünüyorum. Dünyada en iyi sinemacılara ulaşmamız gerekiyor. Benim önde gelen amacım film yapımcıları ile halk arasında iletişimi kurmak” diye konuştu. Festivalin sanat danışmanı Mirsad Purivatra da ana hedefinin filmin bir sanat olarak gösterilmesi ve Antalya halkının bunu benimsemesi olarak açıkladı. Purivatra, “Herkesin festivalle gurur duymasını istiyoruz. Herkes Antalya’yı biliyor. Burayı tanınan bir festival şehri yapma imkanımız var. Yabancıların Antalya’ya gelmesini sağlamamız gerekiyor. Antalya için yeni bir şey yapacağımız düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Ayrıca festivale çocuk bölümü ve film ve yemek bölümünün ekleneceği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!