Yerinden kopan kaya evin duvarını yıktı

Güncelleme Tarihi:

Yerinden kopan kaya evin duvarını yıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 15:06

Keçiören'de yerinden kopan 5 metrelik kayanın çarpması sonucu bir gecekondunun yan duvarı yıkıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Keçiören'de saat 07.30 civarında Mehmet Ali Altın Parkı'nın kenarından kopan 5 metrelik kaya, Basınevleri Selçuklu caddesi 236 numarada bulunan Salih Yıldız'a ait gecekondunun yan duvarına çarptı. Olay esnasında yıkılan duvarın altında kalan Salih Yıldız, eşi, 6 aylık ve 3 yaşında olan iki çocuğu yara almadan kurtuldu.

AA muhabirine olayı anlatan Yıldız, gürültüyle uyandığını belirterek, “Kaya eve çarpınca yan duvar üzerimize yıkıldı. O sırada ben, eşim ve iki çocuğumla birlikte duvarın yanındaki yatakta uyuyorduk” dedi.

Bu olayın ilk olmadığını anlatan mahalle sakinleri ise Mehmet Ali Altın Parkı yapıldıktan sonra parkta bulunan şelalenin su sızdırması nedeniyle sık sık kaya kopması meydana geldiğini savundular.

Durumu yetkilere yazılı ve sözlü bildirdikleri halde çözüm getirilmediğini ifade eden vatandaşlar, Belediye Başkanı Turgut Altınok'un da bulundukları yere gelerek durumu gördüğünü ve şelaleyi kapattırdığını söylediler. Ancak daha sonra şelalenin çalıştırılmasıyla kayaların tekrar kopmaya başladığını belirten vatandaşlar “Anlaşılan biri ölmeden tedbir alınmayacak” diye konuştular.

Olayın olduğu yere gelen Keçiören Belediyesi Yapı Şube Müdürü Abidin Arıkök ise burada oturan vatandaşlara, belediye tarafından, can güvenliği açısından buraları boşaltmaları yönünde tebligat yapıldığını belirtti. Yapılan tebligata rağmen ev sahiplerinin para istedikleri için evleri boşaltmadıklarını kaydeden Arıkök, “Afet İşleri Genel Müdürlüğü burayı afet bölgesi ilan etmiş durumda. Keçiören Belediyesi de bu vatandaşlara can güvenliği açısından evlerini boşaltmaları yönünde tebligatta bulundu. Buna karşın para istedikleri için evlerini boşaltmak istemiyorlar. Ancak kendi tapulu yerleri olduğu için belediye her hangi bir para ödemez” diye konuştu.

Bu esnada kayaların koparak evlere doğru yuvarlanmasının devam etmesi üzerine belediye yetkilileri bir an önce kaymakamlıktan yazı çıkarılarak bölgenin boşaltılması yönünde girişimde bulunmak üzere bölgeden ayrıldılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!