’Yerim rahat anne hiç merak etme’

Güncelleme Tarihi:

’Yerim rahat anne hiç merak etme’
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 11, 2008 00:00

Sadece 14 günlük polis olan Mehmet Önder Saçmalıoğlu, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’na düzenlenen silahlı saldırıdan bir gün önce annesini aradı.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

GÃœVENLÄ°K KAMERALARI TEK TEK TOPLANDI

İSTANBUL POLİSİ 1 KİŞİYİ GÖZALTINA ALDI


Annesine, "Yerim iyi, rahatım. Merak etme" diyen genç polis memuru, ertesi gün erken saatte nöbeti devraldı. Kısa süre sonra teröristlerin saldırısında gözünü kırpmadan çatıştı ama hain kurşunlarla can verdi.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/xaaa.jpgABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki saldırıda iki teröristi öldürüp şehit olan polis memuru 21 yaşındaki Mehmet Önder Saçmalıoğlu sadece 14 günlük polisti. İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde 25 Haziran’da göreve başlayan Mehmet Önder Saçmalıoğlu, 3 gün sonra Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tayin edildi. Burada trafik polisi olarak çalışmaya başlayan Saçmalıoğlu, ilk günlerinde bölgesinde bulunan ABD Başkonsolosluğu’nun duvarında fotoğraf çektirerek elektronik postayla Osmaniye’nin Bahçe Beldesi’ndeki ailesine göndermişti. Genç polis, 8 Temmuz’da annesi Zeynep Saçmalıoğlu’nu arayarak, "Anneciğim sesini duymak için aradım. İşten şimdi geldim yemek yiyorum. Yerim iyi, rahatım beni merak etme" dedi. Ertesi gün erken saatlerde görevi devraldı.

Gözünü kırpmadan çatıştı

Bir yıl önce ABD Başkonsolosluğu’na yapılan bombalı araç ihbarı nedeniyle konsolosluğun bulunduğu Kaplıcalar Caddesi üzerinde park edilen araçlar çekiciler tarafından kaldırılıyordu. Mehmet Önder Saçmalıoğlu’nun bulunduğu ekipte ilk iş olarak Kaplıcalar Caddesi’ne gitti. Burada araç içinde beklerken silah sesleri üzerine tabancasını çeken Saçmalıoğlu meslektaşlarına yardım etmek için gözünü kırpmadan çatışmaya girdi. Konsoloslukta nöbetçi olan mesai arkadaşı Erdal Öztaç ve Nedim Çalık’ı şehit eden teröristlerden ikisini vurarak öldüren kahraman polis, vücuduna isabet eden mermilerle ağır yaralandı. Sarıyer Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mehmet Önder Saçmalıoğlu tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Acı haberi oğlunun meslektaşlarından alan 44 yaşındaki Zeynep Saçmalıoğlu fenalık geçirdi. Eve gelen sağlık görevlileri acı içindeki anneye sakinleştirici verdi. Sürekli ağlayan Saçmalıoğlu, olaydan bir gün önce kendisini telefonla arayan oğlunun, yerinin iyi ve rahat olduğunu söylediğini aktardı. "Melekler gibi bir çocuktu" diye sürekli gözyaşı döken acılı anne Zeynep Saçmalıoğlu, şöyle feryat etti: "21 yıl emek verdim yavruma. Oğlum polis olduğunda ’Gözün aydın oğlun polis oldu’ dediler. Ben ne yapacağım şimdi. Allah kimseye böyle acı vermesin. Onlar beni yaktı, Allah onları daha beter yaksın."

Kurasını değiştirmiş

Mehmet Önder Saçmalıoğlu, Diyarbakır Gaffar Okkan Polis Okulu’ndan 13 Haziran 2008 günü mezun oldu. Kurada Trabzon’u çekti. Yıllardır İstanbul’a gitmek için hayal kuran Saçmalıoğlu’nu Trabzon kurası fazlasıyla üzdü. Kura yerini değiştirmek için arkadaş aradı. Sonunda kurasını değiştirebileceği bir arkadaşını buldu. Polislerin "Becayiş" olarak adlandırdıkları kura değişimi sonrası İstanbul’un yolunu tuttu.

Haberin Devamı

 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!