Yerel yönetimlerde MHP birinci oldu

Güncelleme Tarihi:

Yerel yönetimlerde MHP birinci oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Milliyetçi Hareket Partisi, milletvekili seçimlerindeki zaferini yerel belediyelerde de sürdürdü. MHP, 21 il merkezini aldı, 3 yerde rakipleriyle çekişiyor. FP 14 il ile 2'nci, 10 il ile 3'üncü sırada yer aldı.

Genel seçimdeki beklenmedik oy patlamasıyla çıkış yapan MHP, yerel yönetimlerde büyük başarı sağladı. Büyükşehir belediyelerinden Erzurum'u alan MHP, tam 20 il merkezinde belediye başkanlığını kazandı. Toplam 80 ilden 21'inde yerel yönetim iktidarını alan MHP, 3 yerde HADEP, ANAP ve CHP ile çekişiyor.

MHP'yi, 2 büyükşehir ve 14 il belediyesini kazanan FP izledi. Kayseri ve Konya büyükşehir belediyelirini kazanan FP, Bingöl ve Giresun'da rakipleriyle kıyasıya mücadele ediyor. Barajı aşamayan CHP, yerel yönetimlerde üçüncü sırada yer aldı. Antalya, İzmit ve Gaziantep büyükşehir belediye başkanlıklarını kazanan CHP, 10 ilde merkez belediyelerin yönetimine geldi. CHP 3 il belediyesini kazanmak için de çaba harcıyor.

DYP'YE BÜYÜKŞEHİR YOK

ANAP, Adana büyükşehir belediyesi ile 10 il merkezinde belediye başkanlıklarını kazandı. Milletvekili seçiminde olduğu gibi yerel seçimde de başarılı olamayan DYP ise hiçbir büyükşehir belediyesini kazanamadı, il belediyelerinden de sadece Mardin, Karabük ve Denizli'yi kazandı.

Barajı aşamayan HADEP ise Diyarbakır büyükşehir belediyesi ile Hakkári, Siirt, Van ve Batman belediye başkanlıklarını kazandı. HADEP, Mersin büyükşehir belediyesi ile Ağrı ve Bingöl'de kazanmak için mücadele ediyor.

8 İLDE KIYASIYA ÇEKİŞME

Bu arada DYP dışındaki partiler, 8 ilde belediye başkanlığını kazanmak için birbiriyle çekişiyor. Bu çekişme Ağrı'da HADEP- MHP, Bingöl'de HADEP- FP, Edirne'de ANAP- DSP, Giresun'da FP- CHP, Mersin'de HADEP- DSP, Kars'ta ANAP-MHP, Kırşehir'de MHP- CHP ve Samsun'da ANAP- CHP arasında geçiyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!