Yerel seçimler ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Yerel seçimler ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2018 14:33

Yerel seçim hazırlıklarını hızlandıran partilerin açıklamalarının ardından, seçim tarihi yeniden gündeme geldi. Yasaya göre seçim takvimi başlamadan bir ay öncesine kadar aday olan kamu görevlileri ve parti teşkilatlarından istifalar gerekiyor. Yüksek Seçim Kurulu, 12 Kasım’dan itibaren yerel seçim hazırlıklarına başlayacak. Peki, yerel seçimler ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Siyasi partilerin açıklamaları ardından yerel seçim tarihine yönelik sorgulamalar hız kazandı. Türkiye, 24 Haziran’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ardından yerel seçimler için sandık başına gidecek. Yüksek Seçim Kurulu, 12 Kasım’dan itibaren yerel seçim hazırlıklarına başlayacak. Adayların istifası için 2 Aralık’a kadar süre verilmesi planlanıyor. Planlamada değişiklik olmazsa, seçim takvimi de 2 Ocak’ta başlayacak. Peki, yerel seçimler ne zaman?

2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun’un 8. maddesinin birinci fıkrasında yer alan; “Mahalli idareler seçimleri beş yılda bir yapılır. Her seçim döneminin beşinci yılındaki 1 Ocak günü seçimin başlangıç tarihidir. Aynı yılın Mart ayının son Pazar günü oy verme günüdür.” hükmüne istinaden, mahalli idareler seçimleri 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacaktır.

Haberin Devamı

Yerel seçim tarihinin yaklaşmasıyla birlikte parti liderlerinden birçok açıklama geldi. İşte, o açıklamalardan bazıları:

YERELDE İTTİFAK YOK

Parti grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli gelecek yerel seçimlere, "Tek başımıza kendi parti amblemimizle katılacağız" dedi MHP liderinin açıklaması Cumhur ittifakının sonu gibi yorumlanırken, Bahçeli, "Cumhur ittifakı devam ediyor, yerelde ittifak yok" diye konuştu.

 MHP FARKLI BİR TERCİH YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında Devlet Bahçeli'nin ittifak açıklamasına şu sözlerle yanıt verdi: "Milletimizin emaneti olan Cumhur İttifakını günlük siyasetin üzerinde tutmak istedik. Gördük ki MHP farklı bir tercih yaptı. Madem 'Biz yolumuza' diyorlar, biz de 'Herkes kendi yoluna' deriz."

MUHARREM İNCE'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için yarışmaya hazır olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!