Yerel seçimler iki turlu olacak

Güncelleme Tarihi:

Yerel seçimler iki turlu olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Koaliasyon ortaklarının liderleri önceki gün yaptıkları zirve sonucunda, ‘‘seçimsiz yola devam’’ kararı alırken, son günlerde yaşanan türban krizinin giderilmesi için de ara formül buldular. Buna göre, kız imam hatip okullarında okuyan öğrenciler, ‘‘dilerse’’ türban takacaklar.

Başbakan Yılmaz, koalisyon ortakları Ecevit ve Cindoruk ile önceki gün yaptıkları toplantıda aldıkları kararları 9 madde halinde açıkladı. Hükümetin üç ortağının üzerinde anlaştığı metin, özetle şöyle:

1- Hükümet ülkede siyasi istikrarın yeniden kurulması yönünde son derece başarılıdır. Hükümet kendi içinde uyumlu ve kararlıdır. Bu uyum ve kararlılık sürdürülecektir.

2- Hükümetimiz, yıllardır sürüncemede bulunan 8 yıllık eğitim reformunu başlattı. Terörle mücadelede önemli başarılar elde edildi. Güneydoğu'ya olağanüstü teşvik uygulaması getirildi.

3- Belediye başkanlarının iki turlu seçimle seçilmesine ve yurtdışındaki vatandaşlarımızın genel seçimlerde oy kullanmalarını sağlayacak düzenlemeler en kısa sürede yapılacak.

ERKEN SEÇİM OLAMAZ

4- Türkiye'yi 21.Yüzyıla hazırlamak için böylesine kollarını sıvamış bir hükümetin gündeminde erken genel seçim olamaz, yoktur.

5- Üç lider, tüm reform tasarılarının bir an önce Meclis'te görüşülüp yasalaştırılması için her türlü gayretin gösterilmesinde mutabık kaldı. Bu tasarılardan vergi reformu enflasyonla mücadelenin vazgeçilmez şartıdır.

6- Hükümetin alacağı önemli ekonomik kararlar Bakanlar Kurulu ve YPK'da görüşülerek, bu politika eşgüdüm içinde yürütülecek.

7- AB politikası aynen sürdürülecek. Irak ile ilişkilerde bu ülkenin BM ile yaptığı anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmesine bağlı olarak geliştirilecek. KKTC'ye verilen destek kararlılıkla sürdürülecek.

TÜRBANA ZORLAMA YOK

8- Kız İmam Hatip liselerindeki kıyafet konusunda bu liselerdeki kız öğrencilerin başını açmaya ya da örtmeye zorlanmayacağı, mahalli örflere saygılı bir uygulamanın yararlı olacağı değerlendirilmiştir.

9- Enerji ve ulaşım başta olmak üzere, altyapı yatırımlarına hız kazandırıldı. Büyük projelerde çok önemli adımlar atıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!