Yerel Medya Eğitim Semineri Balıkesir'de yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Yerel Medya Eğitim Semineri Balıkesirde yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2008 16:47

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti iş birliğiyle düzenlenen “16. Yerel Medya Eğitim Semineri”, 20-21 Ekim tarihlerinde Balıkesir'de yapılacak.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Balıkesir'in yanı sıra Bilecik, Kütahya, Uşak, Yalova, Manisa ve Çanakkale'den yaklaşık 200 yerel medya temsilcisinin katılacağı seminerde, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, birer açılış konuşması yapacak.

İki gün sürecek seminere, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Dr. S. Hilmi Bengi, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Ertan Cillov, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Eğitim Dairesi Başkanı Ayhan Özçelik'in yanı sıra, Anadolu Ajansı Fotoğraf Haberleri Müdürü Abdurrahman Antakyalı, Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı Yusuf Kaplan, Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi Ankara Temsilcisi Metin Özkan, Türkiye Gazetesi Sorumlu Müdürü Behçet Fakihoğlu, Ses TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Latif Şimşek, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Balıkesir Yeni Haber Gazetesi kurucu ve sahibi Ekrem Balıbek ve BYEGM Basın Şube Müdürü Nazan Er, konuşmacı olarak katılacak.

Konuşmacılar, “Yerel Basının Sorunlarına Eleştirel Bir Bakış ve Çözüm Önerileri”, “Yargı ve Medya İlişkileri”, “Gazetecinin Etik Kimliği”, “Medya ve Terör”, “Çatışma Ortamında Foto Muhabirliği”, “Medyada Bilişim ve İletişim Teknolojilerinin Kullanımı”, “Popüler Kültür ve Medya”, “Medyada Baskı ve Sansür-RTÜK'ün Sorumluluğu”, “Medyada Özdenetim ve Meslek Örgütleri”, “Görsel Basında Habercilik ve Türkçenin Doğru Kullanımı”, “Basın Kartları ve Yönetmeliği” konularında katılımcıları bilgilendirecek.

Seminerde ayrıca, BYEGM tarafından hazırlanan “Fotoğraflarla Türk Basını” sergisi de açılacak.

Seminere, Balıkesir ve bölgesinin uluslararası tanıtımı amacıyla Türkiye'de yaşayan yabancı gazetecilerin de davet edildiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!