Yerel gazete matbaasına saldırı

Güncelleme Tarihi:

Yerel gazete matbaasına saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2005 16:46

İzmir'in Selçuk İlçesi'nde yayınlanan iki yerel gazetenin basım merkezine kundaklanma girişiminde bulundu.

Efes-Selçuk ile Yerel gazetelerin yayın bürosu ve basım merkezi olan İlkadım Matbaası, sabaha karşı 03.00 sıralarında benzin dökülerek yakılmak istendi.

Cengiz Topel Caddesi'nde bulunan Selçuk Belediyesi'ne ait iş merkezinin girişindeki matbaanın cam kapısını çekiçle kırarak içeriye bidonla benzin döken kişiyi, güvenlik görevlisi B.Ş. fark etti. Benzini ateşlemeye fırsat bulamayan kişinin, olay yerinden kaçtığı bildirildi.

Görgü tanığının ifadesi doğrultusunda araştırma başlatan Selçuk Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğle saatlerinde yerel gazete matbaasını kundaklamaya çalışan kişi olduğu öne sürülen M.G'yi (33) yakaladı.

Evli ve 5 çocuk babası olduğu belirtilen M.G'nin, suçlamaları kabul etmediği bildirildi.
İlkadım Matbaası'nın sahibi ve yerel gazetelerin yazı işleri müdürü Arif Çemrek, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Selçuk'ta Efes-Selçuk gazetesi 9 yıldır, Kuşadası'nda ise Yerel isimli gazetemiz 9 aydır haftalık olarak yayın hayatına devam etmektedir. Gazetelerimiz, basın yayın ilkelerine uyarak, kamu görevi yerine getirmenin bilinciyle gerçekleştirdiği haberler nedeniyle kamuoyunda etkili bir konuma gelmiştir. Bu, gazetelerimize yapılan çirkin bir saldırıdır. Olayın arkasında başka biri veya birilerinin olduğundan şüphe ediyorum. Emniyet teşkilatımızın, soruşturmayı sonuna kadar götürerek, olayın aydınlatılacağına inanıyorum.”

CHP Selçuk İlçe Başkanı Bekir Gündüz de, İlkadım Matbaası'nı ziyaret ederek, olayı şiddetle kınadıklarını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!