Yenilikçilerin programı tamam

Güncelleme Tarihi:

Yenilikçilerin programı tamam
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 19, 2001 15:21

Yenilikçilerin kuracağı partinin tüzük ve program çalışmaları tamamlandı. Uludağ’da dört gün süren çalışma sonucunda oluşturulan tüzük ve program, haftaya kurucular kurulunda kesinleştirelecek.

Haberin Devamı

Program heyetine başkanlık eden Sivas Bağımsız Milletvekili Abdüllatif Şener, tüzük heyeti başkanı İstanbul bağımsız milletvekili Mehmet Ali Şahin ile beraber basın toplantısı düzenlediği. Yenilikçi hareketin, ''halka yabancılaşmış'' siyaset anlayışını değiştirmek ve toplumsal talepleri siyasi temsile dönüştürmek amacıyla partileşme kararı aldığını bildiren Şener, bu amaçla parti programı ve tüzüğünün hazırlanmasına büyük önem verdiklerini kaydetti.

Uludağ'da 4 gündür sürdürdükleri toplantılarda daha önce hazırlanmış olan taslak metinlerin ele alınarak bir çerçeve metin haline getirildiğini anlatan Şener, bu metnin önümüzdeki hafta kurucular kurulunda kesinleştikten sonra kamuoyuna sunulacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Şener, yeni partinin ana unsurlarının hazırlanan program ve tüzük taslaklarında yer aldığını belirterek, ''Yeni kurulacak olan parti, cumhuriyetimizin temel niteliklerine sahip çıkarak ülkemizin idari, siyasi ve demokrasi standartını yükseltecek'' dedi.

Türkiye'nin bugüne kadar demokratik cumhuriyet olma yolunda yeterli mesafeyi alamadığını savunan Şener, kuracakları partinin düşünce, ifade, din, vicdan, eğitim ve örgütlenme özgürlüklerini öne çıkaracak bir parti olacağını dile getirdi.

PARTİ İÇİ DEMOKRASİ

Şener, demokratikleşmenin halkın oy kullanması dışında karar alma sürecine katılmasını sağlamak olduğuna işaret ederek, hazırlanan taslaklarda parti içi demokrasiyi gerçekleştirecek tüm esasların güvence altına alındığını belirtti. Partinin yerelleşmeye de büyük ağırlık vereceğini bildiren Şener, yerelleşmeyi sadece mahalli idarelere yetki devri olarak görmediklerini, tüm siyasalaşma sürecinde sivil toplum kuruluşlarının katkılarının sağlanmasını amaçladıklarını söyledi.

Åžener, yeni kurulacak partinin ekonomideki hedefinin, tüm kurum ve kurallarıyla iÅŸleyen bir piyasa ekonomisi içinde ülkenin potansiyeliniharekete geçirmek olduÄŸunu anlatarak, uygulayacakları politikalarla sürekli büyümenin, gelir dağılımı adaletinin saÄŸlanacağını ve iÅŸsizliÄŸe son verileceÄŸini kaydetti.ÂProgram ve tüzük taslaklarının ''DemokratikleÅŸme ve ZenginleÅŸme Programı'' olduÄŸunu anlatan Åžener, ''Bu program yerli ve ülkemizin kültürel deÄŸerlerine baÄŸlı; fakat dünyanın nasıl döndüğünü bilen, yaÅŸadığı çağı ve coÄŸrafyayı kavrayan partimiz kadroları tarafından uygulanacaktır'' dedi.

Haberin Devamı

HERKES KENDÄ°NÄ° Ä°FADE EDECEK

Şener, bir gazetecinin sorusu üzerine, tüzüğe laiklik karşıtı eylemlere yönelik özel bir hüküm koymadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Bir siyasi parti kendi kimliÄŸini düşüncelerini dünyaya nasıl baktığını tüzüğüyle programıyla deklare eder. Partiye katılacak olanlar bu düşünce biçimlerine uyuyorsa katılırlar. Bizim siyasi anlayışımızın ne olduÄŸu, ne olacağı, ilkelerimizin, hedeflerimizin ne olduÄŸu, ne olacağı yazılı metinlerde ve zaman zaman yaptığımız açıklamalarda görülecektir. Biz, çok renklilikten yanayız. Yanlışlar olmazsa doÄŸrular bulunamaz; herkes kendini ifade edebileceÄŸi bir yer bulacaktır.''Â

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!