Yeniden suç işlerlerse bedelini ağır öderler

Güncelleme Tarihi:

Yeniden suç işlerlerse bedelini ağır öderler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit, dün cezsaevleri ile ilgili iki çağrıda bulundu. Önceki gün TBMM'de onaylanan şartlı salıvermenin af niteliğinde olmadığını vurgulayan Ecevit, yoldan çıkanlara şans tanımak olduğunu belirterek, ‘‘Bu olanaklardan yararlananlar yeniden suç işlerlerse bedelini ağır biçimde ödeyeceklerdir’’ dedi.

Ecevit, dün Başbakanlık'ta yaptığı açıklamada af yasasının cezaevlerindeki yığılmayı yarıya indireceğini söyledi. Böylelikle cezaevlerinde sağlıklı bir düzenleme fırsatı elde edilmiş olacağını savunan Ecevit, devletin zaafiyetini de şöyle anlattı:

‘‘Cezaevlerinden çoğu teröristlerin ve mafyanın eylem merkezleri durumundadır. Yine cezaevlerinden birçoğunda cangüvenliği de devlet otoritesi de kalmamıştır. Bunlar, öngörülen yeni yapılanmalarla ve düzenlemelerle çözülecektir.’’

ÖLÜM ORUCU BİTSİN

Ecevit, F tipini protesto etmek için ölüm orucuna başlayanlara ise ‘‘F tipine hemen geçilmeyecek’’ mesajı gönderdi. Ecevit, bu insanlık dışı eyleme artık son verilmesi için aileleri de yardıma çağırdı. Ecevit, koğuş sisteminin sona erdirilmesinin, bunu sağlamanın başta gelen koşullarından biri olarak açıklarken, bunun yerine hücre sisteminin gelmesinin sözkonusu olmadığını savundu. Öngörülen F tipi yerleşim birimlerinde hükümlülerin 1-2-3 odalı ve her bakımdan sağlıklı ortamlarda kalabileceklerini söyleyen Ecevit, spor, kütüphane gibi etkinliklerde de biraraya gelebileceklerini kaydetti. Ecevit, ‘‘Bu insanlık dışı eyleme artık son verilmelidir. Bu konuda öncelikle anne ve babalara görev düşmektedir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!