Yeniden Grup Başkanı

Güncelleme Tarihi:

Yeniden Grup Başkanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 23:06

Genel başkanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a devrettikten sonra dün yeniden AK Parti Meclis Grup Başkanlığı’na seçilen Başbakan Yıldırım, “Bugün hükümetimizin 365’inci günü. Bir anlamda güven tazelemiş olduk” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, genel başkanlık görevini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a devrettiğinde sona eren partisinin Meclis Grup Başkanlığı’na dün yeniden seçildi. Yıldırım, dün basına kapalı yapılan Meclis grup toplantısındaki oylamaya katılan 300 milletvekilinin oylarıyla yeniden Grup Başkanı olurken, oylamaya mazeret bildiren 16 milletvekili katılmadı. Yıldırım, seçimin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, “Bugün hükümetimizin 365’inci günü, bir yıl sonra bu vesileyle bir anlamda güven de tazelemiş olduk” dedi.

2019’da yerel ve Cumhurbaşkanlığı ile milletvekilliği olmak üzere iki seçimin kendilerini beklediğini de vurgulayan Yıldırım, “Eskiden yüzde 35-40 ile iktidar olunuyordu, ama artık Cumhurbaşkanlığı Seçim Sistemi ile ancak yüzde 50+1 ile iktidar olunabilecek. Bu sistemle daima iktidar, daima istikrar olacak, bölücülük olmayacak” dedi. Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

ÇOK KONUŞULACAK

“Geçtiğimiz bu bir sene Türk siyasetinde gelecek yıllarda da çok konuşulacak. Çünkü bu son yılda Türkiye çok önemli olaylarla karşılaştı. 15 Temmuz darbe girişimi Cumhuriyet tarihimizde eşi benzeri görülmemiş bir olaydır. Daha önce darbeye kalkışılıp da sonuç alınamayan tek darbe bu. Bu da milletin ve gücünü milletten alan partimizin gücüdür. O gece Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetimizin kararlılığı, milletvekillerimizin Meclis’teki dik, kararlı duruşu ve aziz milletimizin cesareti ile asker kılığına girmiş o alçaklara ders verildi. Öyle bir ders verildi ki, dışarıdaki bazı ülkelerin bile feleğini şaştı, darbeyi peşinen kabul edenler sonradan manevra yapmakta zorlandı, çünkü bir türlü ne olduğunu anlayamadılar.” 

BAKMADAN GEÇME!