Yeni Zelanda'da Yüzüklerin Efendisi Bakanlığı

Güncelleme Tarihi:

Yeni Zelandada Yüzüklerin Efendisi Bakanlığı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2001 09:09

Türkiye'de bugün gösterime giren Yüzüklerin Efendisi'nin yönetmeni Peter Jackson'ın ülkesi Yeni Zelanda'da, Yüzüklerin Efendisi Bakanlığı kuruldu.

Haberin Devamı

Yüzüklerin Efendisi kitabının Yeni Zelandalı yönetmen Peter Jackson tarafından sinemaya aktarılması ülkede tam bir çılgınlık yarattı. 3.8 milyon nüfuslu ülkede filme sahip çıkmak amacıyla Yüzüklerin Efendisi Bakanlığı bile kuruldu.

Bakanlık tüm dünyada ilgiyle izlenen filme sahip çıkıp, ülkenin damgasını vurmaya çalışacak. J.J.Tolkien'in fantastik kitabından sinemaya uyarlanan filmin galası Avustralya, Londra, Los Angeles ve New York'tan sonra önceki akşam Yeni Zelanda'nın Wellington kentinde de yapıldı.

Yeni Zelanda gazetelerinin sayfaları filmde yüzüğün sahibi olan ve kötülüklere meydan okuyan hobbit Frodo'yu oynayan Elijah Wood ve arkadaşları Dominic Monaghan ve Billy Boyd'un resimleriyle doldu. Galaya Yeni Zelandalı oyuncu Sam Neill, Başbakan Helen Clark gibi ünlüler de katıldı. Ancak en büyük alkışı Yeni Zelandalı yönetmen Peter Jackson aldı. Meraklılar, ‘‘Bay Jackson önünüzde saygıyla eğiliyoruz. Bunu hak ediyorsunuz’’ diye pankart açtılar.

Haberin Devamı

J.R.R. Tolkien'in üçlemesi yarım yüzyıldan bu yana en az 100 milyon kişi tarafından okundu. Üçleme halinde beyaz perdeye aktarılan film 270 milyon dolara mal oldu, 2400 kişinin rol aldığı film 18 ayda çekildi.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!