Yeni yüzüyle sigaraya başladı

Güncelleme Tarihi:

Yeni yüzüyle sigaraya başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2006 14:24

Dünyada ilk yüz nakli yapılan kadının yeni dudaklarını kullanarak yeniden sigaraya başlaması doktorları endişelendiriyor.

Haberin Devamı

Öncü nakil ameliyatını 27 Kasım'da gerçekleştiren ekibin başkanı Dr Jean-Michel Dubernard, hastanın yeniden sigaraya başlamasının iyileşmesini geciktirebileceğini ve dokunun reddi riskini artırabileceğini belirtti.

“Bu bir sorun” diyen Dr Dubernard, hastanın yeniden sigaraya başlamasının, ayrıca genel olarak hastanın sağlığına ve nekahat dönemine etki etmesinden endişe duyduklarını söyledi.

38 yaşındaki Fransız kadına kısmi yüz nakli uygulayan ekip, operasyondan sonraki ilk açıklamasında, hastanın ayrıca hafta sonunda yanında bir psikiyatrla Lyon kenti sokaklarına çıktığını, bir bara giderek ilk sosyalleşme adımını da attığını belirtti.

Fransa'nın kuzeyindeki Amiens kentinde bulunan bir hastanede yapılan ameliyatla, yüzü bir köpek tarafından parçalanan 38 yaşındaki kadına, burun, dudaklar ve çene nakli yapılmıştı.

Amiens'deki hastane ile güneydeki Lyon kentindeki hastane tarafından yapılan ortak açıklamada, kısmi yüz nakli ameliyatını iki hastanedeki doktorların birlikte yaptığı belirtilmişti.

Haberin Devamı

Organların, beyni ölen bir hastadan ailesinin rızasıyla alındığı belirtilen açıklamada, kadının sağlık durumunun iyi olduğu ve nakledilen organların normal gözüktüğü, ayrıca kısmi yüz nakli yapılan kadının adının gizli kalmasını istediği kaydedilmişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!