Yeni yılda bana sorun

Güncelleme Tarihi:

Yeni yılda bana sorun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2012 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yıla sosyal medyada yeni bir halkla ilişkiler uygulamasıyla giriyor.

“Cumhurbaşkanına sorun” adı verilen bu uygulamayla, yeni yılın ilk gününden itibaren dünyanın her köşesinden, isteyen herkes Gül’e merak ettiği her konuda doğrudan soru yöneltebilecek. ABD Başkanı Barack Obama başta olmak üzere bazı dünya liderlerinin YouTube World View kanalı üzerinden kullandığı bu halkla ilişkiler uygulamasının Gül için özel olarak yerli yazılımı geliştirildi. Programla Çankaya Köşkü’ne ulaşan bu sorular yine internet ortamında halk oylamasına sunulacak.

Sorular oylanacak

En çok oyu alan soruların sahipleri Gül’ün konuğu olarak Çankaya Köşkü’ne davet edilecek. Gül, bu buluşmada kendisine yöneltilecek soruları doğrudan yanıtlayacak. Gül, bu programın YouTube World View kanalı üzerinden gerçekleştirilen uygulamasına bu ay içinde konuk olmuş ve kendisine yöneltilen 13 soruyu canlı yayında yanıtlamıştı. Ancak Gül’ün yeni yılla birlikte başlatacağı uygulama YouTube World View’dan önemli bir farklılık içeriyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Danışmanı Kemal İlter başkanlığındaki ekibin özel olarak yerli yazılımını geliştirdiği bu programla, internet ortamında gerçekleştirilecek halk oylamasında en çok oyu alanlar Gül’e doğrudan soruyu yöneltme olanağına sahip olacak. Soru yanıt sürecinin görüntüleri de Cumhurbaşkanlığı’nın kurumsal internet sitesinden yayımlanacak. Cumhurbaşkanlığı’nca belirlenecek periyotlarda yürütülecek uygulamaya kullanıcılar www.tccb.gov.tr/cumhurbaskaninasorun adresinden ulaşabilecekler.

Twitter’dan kutlama

Gül, Twitter’daki takipçilerinin de yeni yılını kutladı. Gül’ün, yeni sistem hakkında bilgi de verdiği tvitleri şöyle:
m 2012 yılının ülkemize ve tüm insanlığa huzur, barış ve esenlik getirmesini diliyoruz. Yeni yıl tebrikinin ardından pek çoğunuzun beklemekte olduğu bir konuyu da duyurmak istiyorum. Sizlerle doğrudan iletişimimde yeni bir kanal olmasını beklediğim ‘Cumhurbaşkanına Sorun’ uygulaması, yeni yılın ilk günü başlayacak.
m Bu uygulama ile bana doğrudan sorularınızı iletebileceksiniz, sorulan soruları değerlendirebilecek, en popülerlerini seçebileceksiniz. En beğendiğiniz soruları, sahipleri bana Çankaya Köşkü’nde sorabilecekler, cevaplarını kendilerine bizzat vereceğim. Eşim ve ben, herkese güzel bir hafta sonu diliyoruz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!