Yeni yıla 2 kala maganda kurşunu

Güncelleme Tarihi:

Yeni yıla 2 kala maganda kurşunu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2006 00:00

Diyarbakır’dan akrabalarını ziyaret için İstanbul’a gelen 25 yaşındaki Yıldız Ertaş, yılbaşı gecesi Taksim’de, binlerce kişiyle birlikte yeni yıla geri sayım yaparken saat 12.00’ye 2 saniye kala serseri bir kurşunun hedefi oldu. Başından vurulan Yıldız Ertaş, yeni yılın ilk gününün yoğun bakım servisinde geçirdi.

AĞABEYİ Halis Ertaş’ın Kemerburgaz Göktürk Köyü’ndeki evinde 40 gündür misafir olan Yıldız Ertaş, 1 hafta sonra Diyarbakır’a evine dönecekti. Yılbaşı gecesi ağabeyi, eşi ve çocuklarını da alıp Yıldız Ertaş’ı, eğlenceyi izlemesi için Taksim’e götürdü. Otomobili gezi parkına park etti. Yıldız Ertaş, yengesi ile birlikte araçtan inip konser alanına doğru yürümeye başladı. Yeni yıla girmelerine birkaç saniye kalmıştı. Tam bu sırada kalabalık "9, 8, 7..." diye geri saymaya başladı. Yıldız Ertaş da bu heyecan ve çoşkuya katıldı. Ama Ertaş, "5, 4, 3..." diye bağırdıktan sonra birdenbire yere yığıldı. Başından kan aktığını gören yakınları, genç kızı Maliye’ye ait bir minibüsle Fatih’teki Özel
/images/100/0x0/55ea0dd6f018fbb8f867da5e
Medical Park Hastanesi’ne kaldırdılar. Film çekilmediği için kafasındaki kurşun fark edilmeyen Yıldız Ertaş, kafasına pansuman yapıldıktan sonra Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

FİLMDEKİ MERMİ

Burada röntgeni çekilen Ertaş’ın sol şakağından giren merminin beyni zedeleyip sağ tarafta, kafatasına saplandığı belirlendi. Yoğun bakım ünitesine kaldırılan Yıldız Ertaş, hayati tehlikeyi atlatamadı.

Yıldız Ertaş’ın ağabeyi Halis Ertaş, "Otomobilden indikten sonra konser alanına bir an önce ulaşabilmek için eşimle önden yürüdüler. Bu sırada kalabalık geri sayıma başladı. Birden Yıldız’ın yere düştüğünü gördüm. Baygınlık geçirdiğini düşündük. Merminin girdiği, film çekildikten sonra fark edildi" diye konuştu.

Bu arada Zeytinburnu’nde ise evinin balkonundan havai fişek gösterisi izleyen Selime Kamber (42), kimliği belirsiz bir kişinin kuru sıkı tabanca ile açtığı ateş sonucu kulağına isabet eden bilye ile yaralandı. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Kamber, burada gördüğü tedavinin ardından taburcu oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!