Yeni yıl coşkusu sokaklar taştı

Güncelleme Tarihi:

Yeni yıl coşkusu sokaklar taştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2004 02:15

Geçen yıl bombalı saldırılarla sarsılan ve büyük acılar yaşayan Türkiye, yılbaşı gecesi dünyaya ‘‘Terörden korkmuyoruz’’ mesajı verdi. Başta İstanbul olmak üzere, İzmir, Ankara, Adana, Antalya gibi büyük kentlerde vatandaşlar, meydanları, caddeleri doldurarak 2004'ü karşıladı.

İstanbul'da yılbaşı eğlencelerinin merkezi olan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da doldu taştı. Akşam saatlerinden itibaren binlerce insan, neon ışıklarıyla bir masal dünyası atmosferine bürünen İstiklal Caddesi'ne akın etti. Dekolte giyimlisinden türbanlısına, gencinden yaşlısına, her kuşak ve toplum kesiminden binlerce insan, yeni yılı Taksim Meydanı'nda çoşkuyla karşıladı.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı Taksim'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbullular için dev bir müzik şöleni hazırladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, yılbaşı gecesi Taksim Meydanı'nda yeni yılı kutlayan çoşkulu kalabalık için, ‘‘İnsanımızda mağlubiyeti kabullenme, gelecekten korku yok. Teröre karşı en güzel cevap da bu’’ dedi. Gürtuna, yılbaşı kutlamaları için geldiği Taksim Meydanı'ndan sonra İstiklal Caddesi'ni de gezdi. Gürtuna, bir restoranda yemek yedi ve kendisini camekandan seyreden sokak çocuklarına yemek ısmarladı. Korumaları ve kızı Asude'yle birlikte, saat 23.00'de İstiklal Caddesi'nde dolaşan Gürtuna, İstanbullularla tokalaştı, hatıra fotoğrafları çektirdi.

KADIKÖY'DE KUTLAMA

Kadıköy Belediyesi'nin Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda düzenlediği yeni yıl şöleninde de büyük kalabalık bir araya geldi. Konser alanını dolduran yaşlı, çocuk, kadın erkek Grup Atena ve Demet Akalın ile coştu. Kadıköylüler, Bağdat Caddesi'ni de bir karnaval bulvarına çevirdiler.

NİŞANTAŞI FARKI

İstanbul'da yeni yılın en renkli manzaraları Nişantaşı caddelerinde yaşandı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün organize ettiği sokak kutlamalarına gençlerin ilgisi büyük oldu. Sosyete, sanat ve iş dünyasının ünlü isimleri de Nişantaşı'ndaki kutlamalara büyük ilgi gösterdi. Elif Germiyanlıgil, Reyhan Çiftçi, Esra Oflaz, Oktay Kaynarca, sevgilisi Özgü Namal, Neslihan Yargıcı, Cemil İpekçi, Gülşen Bubikoğlu, Cem-Ümit Boyner, Güler Sabancı, Eli-Ayşe Boyner gibi pek çok ünlü sima kutlamalara katıldı. Mustafa Sarıgül de bir ara eğlenceye sokak çalgıcılarının yanında devam etti.

Müziğe doydular

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Taksim Meydanı'ndaki yılbaşı organizasyonuna katılan binlerce genç, müziğe doydu. Haluk Levent'in hemen hemen bütün şarkılarına eşlik ettiler. Belediye Kent Orkestrası'nın konserinden sonra radyo DJ'leri performans gösterileri sundu.

SOSYETE NİŞANTAŞI'NDA

Nişantaşı'ndaki kutlamalara Elif Germiyanlıgil,

Reyhan Çiftçi, Esra Oflaz, Oktay Kaynarca, sevgilisi Özgü Namal gibi sosyetenin tanınmış simaları da katıldı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sokak çalgıcılarına destek verdi.

NİŞANTAŞI FARKI

Yeni yılın en renkli manzaraları Nişantaşı caddelerinde yaşandı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün organize ettiği sokak kutlamalarına özellikle gençler ilgi gösterdi.

Levent mest etti

Taksim Meydanı'nda Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği kutlamalarda sahneye çıkan Haluk Levent, hayranlarını kelimenin tam anlamıyla mest etti.

Bir Taksim klasiği

Taksim Meydanı'nda yapılan yılbaşı kutlamalarında geçmiş yıllarda en sık görülen manzaralardan biri, adrenalini yükselmiş gençlerin direğe tırmanma yarışıydı. Bu yıl da benzer manzaralar yaşandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!