Yeni yasayla 11 bin PKK'lı Alman oluyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni yasayla 11 bin PKKlı Alman oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Almanya'da çifte vatandaşlığa karşı çıkan Bavyera Eyaleti Başbakanı Edmund Stoiber'in, ‘‘Almanya'daki 11 bin PKK militanı da çifte vatandaşlıktan yararlanacak. En azından bu rakamın yarısı Alman olacak’’ şeklindeki açıklaması, Ankara'da büyük yankı uyandırdı. Türkiye, Stoiber'in bu sözlerini, ‘‘Korkunç itiraf’’ olarak değerlendirdi.

Dışişleri Bakanlığı'nda çifte vatandaşlık konusunun değerlendirildiği toplantıda, Stoiber'in bu sözleri de gündeme geldi. Üst düzey bir Dışişleri yetkilisi, ‘‘Almanya'da 11 bin PKK militanı bulunduğunun söylenmesi müthiş bir itiraftır. Bunları söyleyen Sayın Stoiber, ortaya terörist listesini koymalıdır’’ dedi.

RAF DÖNEMİ KORKUSU

Dışişleri'nde çifte vatandaşlık konusu ele alınırken, Almanya'da muhafazakâr kanadı oluşturan Hıristiyan birlik partilerinin (CDU/CSU) görüşleri de masaya yatırıldı. Toplantıda, CSU'lu Bavyera Eyaleti Başbakanı Edmund Stoiber'in şu sözleri son derece ilginç bulundu:

‘‘Çifte vatandaşlık ülkemize terörü ithal edecek. Almanya'da 11 bin PKK militanı var. Yasa çıkınca bu rakamın en az yarısı Alman vatandaşı olacak. Çifte vatandaşlık etnik ve politik çatışmaları Almanya'ya taşıyacak. Bu kişiler Almanya'da yaşayan Kürtler’den zorla ve şantajla haraç toplayacaklar. Almanya'da Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF) dönemindeki gibi bir terör devri başlayabilir. Çifte vatandaşlık ayrıca imtiyazlı bir azınlık yaratacak. Alman vatandaşlığına geçecek Türkler'in yüzde 71'i yine Türk olarak kalacak. Çifte vatandaşlık Almanya'nın iç güvenliğini tehdit edecek.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!