Yeni virüs "Goner"a dikkat !

Güncelleme Tarihi:

Yeni virüs Gonera dikkat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2001 10:39

Çok tehlikeli yeni bir bilgisayar virüsünün ortaya çıktığı ve başta Avrupa ülkeleri olmak üzere hızla yayıldığı açıklandı. Goner adlı virüsün ilk kez ABD'li uzmanlar tarafından tespit edildiği ancak virüsün Avrupa'dan yayıldığı sanılıyor.

Haberin Devamı

İlk kez Salı sabahı görülen virüs ABD, İngiltere ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu 17 ülkedeki bilgisayar sistemlerinde yayılmaya devam ediyor.

TEHLİKELİ VE HIZLI
Goner'ın anti-virüs programlarını bile devre dışı bırakabildiği belirtiliyor. Virüs, "Hi" başlıklı ve "Gone.scr" yazan ekran koruma programı eklenmiş bir e-mail yoluyla bulaşıyor. Mail'de "How are you? When I saw this screensaver I immediately thought of you. I'm in a harry (sic). I promise you'll love it" yazıyor.

Kullanıcı "Gone.scr" dosyasına bir kez tıkladığında, virüs aktif hale geçerek kendisini adres defterindeki bütün isimlere gönderiyor, çalışan prgramları kapatıyor ve sistem dosyalarını silmeye başlıyor.

Anti-virüs hizmeti veren MessageLabs, virüsün olağanüstü bir hızla yayıldığını ve İngiltere'de binlerce kullanıcıya gönderildiğini belirtiyor. E-mail aracılığıyla yayılan virüsün, bilgisayarların anti-virüs yazılımlarını bile devre dışı bırakabildiği uyarısı yapılıyor.

Goner'ın geçtiğimiz yıl ortaya çıkan ve yüzbinlerce bilgisayara zarar veren Love Bug'dan (Aşk Virüsü) sonra görülen en tehlikeli virüs olduğu ifade ediliyor.

McAfee, Symantec, Sophos, MessageLab gibi büyük anti-virüs şirketleri, web sitelerinde virüsle ilgili uyarılar yayınlıyor.

Uzmanlar Goner virüsünden korunmak için anti-virüs programlarının güncellenmesi ve tanıdık birinden geliyor olsa bile e-mail'e attach edilen dosyaların açılmaması gerekiyor.

Virüs, Microsoft Outlook ve Outlook Express kullananların yanısıra ICQ ve IRC anında mesaj programlarını kullananları da etkiliyor.

Goner virüsüyle ilgili ayrıntılı bilgi almak ve nasıl temizleneceğini öğrenmek için şu adresleri tıklayabilirsiniz:

Computer Associates
http://www3.ca.com/solutions/collateral.asp?CT=65&ID=1212

Haberin Devamı

McAfee.com
http://vil.mcafee.com/dispVirus.asp?virus_k=99272&

Symantec's Security Response
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.goner.a@mm.html

Trend Micro
http://www.antivirus.com/pc-cillin/vinfo/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!