Yeni Türkü - Konuk: Yavuz Bingöl

Güncelleme Tarihi:

Yeni Türkü - Konuk: Yavuz Bingöl
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 12:09

Jolly Joker
28 Kasım 2009
21:00

Haberin Devamı

Bu yıl 30.sanat yılını geride bırakırken, Türkiye’nin çalkantılı politik dönemlerine de tanıklık etmiş olan Yeni Türkü, ezgileri, şiirleri ve sözleriyle her dem umudun, barışın ve başka türlü bir şeyin dileğindeydi. Yeni Türkü’nün “30 Yılın Türküsü” diyerek birbirinden eşsiz şarkılarını seslendireceği geceye bu kez ağır kişiliğiyle Yavuz Bingöl eşlik edecek.

YENİ TÜRKÜ

Kendine has müzikleri, yıllar geçtikçe eskimeyen, hatta şarap misali yıllar geçtikçe güzelleşen Yeni Türkü, “Olmasa Mektubun”lu, “Vira Vira”lı, “Fırtına”lı unutulmaz klasikleriyle 28 Kasım Cumartesi bayramın ikinci gecesi Jolly Joker Balans sahnesinde tekrar izleyenleriyle buluşacak.

YAVUZ BİNGÖL

Yavuz Bingöl, müzik hayatına çeşitli türk halk müziği sanatçılarına ve ozanlara bağlamasıyla eşlik ederek başladı. 89 yılında Grup Umuda Ezgi isimli protest grubu kurarak sanat hayatına devam eden Bingöl, 1995 ilk albümü Sen Türkülerini Söyle ile müzik marketlerdeki yerini aldı. Poptan ve arabesk müzikten dolayı gittikçe yozlaşan ve kirlenen müzik ortamına Anadolu kültürüyle yoğrulmuş türküleriyle çıkan ve kullandığı enstrümanlarla türkülere kentli bir sound katan Yavuz Bingöl, halktan büyük sevgi ve ilgi gördü. En son çıkardığı "Üşüdüm Biraz" albümü ile yine beklenen başarıyı yakaladı. Aynı zamanda sinema ve dizilerde başrol oynayarak oyunculuğuyla da beğeni topladı. Yavuz Bingöl, 28 Kasım Cumartesi bayramın ikinci gecesi Yeni Türkü grubuna  performanslarında  eşlik edecek. 

 

Haberin Devamı

Yeni Türkü - Konuk: Yavuz Bingöl

NEREDE: Balans Jolly Joker
NE ZAMAN: 28 Kasım 2009 - 21:00
NE KADAR: Ayakta: 28,50 TL
VIP: 56,00 TL


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!