Yeni Türkiye

Güncelleme Tarihi:

Yeni Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 01:09

Süleyman Şah Türbesi’nin taşındığı Türkiye’nin Suriye’deki yeni toprağı Eşme basına açıldı. 10 dönüm alan üzerine kurulacak olan yeni yerleşkede bir taraftan mayınlar temizlenirken, diğer tarafından tel örgüler çekiliyor, iş makineleri yeni yollar açıyor.

Haberin Devamı

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün girişimiyle, 3’üncü Hudut Alayı 3’üncü Hudut Taburu 8’inci Hudut Bölük Merkezi’nde oluşturulan geçici türbenin karakol dışından görüntülenmesine izin verildi. Açılan yol üzerinden Suriye Eşmesi’ne giden gazeteciler, kendilerine ayrılan bölümden, Süleyman Şah Türbesi’ndeki çalışmaları görüntüledi. Alanda ayrıca 2 Türk bayrağı göndere çekili vaziyette bulunuyor. PYD’liler ise çevrede görülmedi. 10 dönümlük yeni Türkiye toprağı, sınıra sadece 253 metre mesafe uzaklıkta bulunuyor. 5 tank ve 4 zırhlı taşıyıcısının konumlandığı yeni Türkiye toprağında 22 iş makinesiyle 200’ün üzerinde asker çalışmalarda görev alıyor. Askeri yetkililer, yeni Türkiye toprağının tapusunun bulunmadığını ve taşlık olması nedeniyle ekilebilir bir arazi olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

ASKER EŞLERİ PİKNİĞE GİDERDİ

Basına bilgi veren bir askeri yetkili operasyon öncesi sadece BM, NATO, Şam yönetimi, PYD ve IŞİD’i bilgilendirdiklerini ancak bu operasyonun tek başına yapıldığını anlatarak şunları söyledi: “15 gün önce IŞİD vardı, şimdi ise buralarda PYD var. Operasyon sırasında Kürtçe, Arapça ve İngilizce anons yapılarak araçlarımızdan uzak durulmasını ve sadece toprağımızı almaya gittiğimizi söyledik. O yolu burada görev yapan tüm askerler biliyor. Hatta eşleri bile oraya piknik yapmaya giderdi. Dolayısıyla bizim kılavuza ihtiyacımızda yoktu. Tereyağından kıl çeker gibi aldık ve geldik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!