Yeni tazminat davaları yolda

Güncelleme Tarihi:

Yeni tazminat davaları yolda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 21:22

YARGITAY 16. Ceza Dairesi’nce Ergenekon kararının bozulmasının ardından gözler yeni yargılama sürecine çevrildi.

Haberin Devamı

Beraatle noktalanan Balyoz davasında olduğu gibi mağdurların milyonlarca liralık tazminat davaları açacağı belirtiliyor. 16. Ceza Dairesi’nin 231 sayfalık gerekçeli kararının ise pazartesi günü Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’ne girilmesi bekleniyor.

Ardından dosya davaya bakacak İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gidecek. Ergenekon davası avukatlarından Hüseyin Ersöz, İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nden beraat beklediklerini, sonrasında ise Balyoz davasındaki gibi tazminat davalarının açılmasını değerlendireceklerini ifade etti. Ersöz özetle şöyle dedi: “Silivri yargılamalarındaki kanuna aykırı uygulamalar ve kararlara ilişkin etkili soruşturma yapılmasını ve sorumluluların cezalandırılmasını bekliyoruz. Zekeriya Öz tarafından hazırlanan iddianamenin ve Ergenekon hâkimlerinin verdiği kararın arkasında hiçbir vicdan sahibi ve tarafsız hukukçunun duracağını düşünmüyorum. Tüm suçlar yönünden beraat kararı verilmesi gerekiyor.”

Haberin Devamı

Bu arada Yargıtay’ın kararıyla örgüt olsa da olmasa da Danıştay saldırganı Alparslan Arslan’ın öldürme ve öldürmeye teşebbüs eylemine, ‘yardım eden’ sıfatıyla katıldıkları anlaşılan sanıklar Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır hakkında verilen beraatin de bozulduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!