Yeni Superb Autoshow’la gelip, bagaj kapağıyla farkını ortaya koyacak

Güncelleme Tarihi:

Yeni Superb Autoshow’la gelip, bagaj kapağıyla farkını ortaya koyacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2008 00:00

İlk kez 2001 yılında yollara çıkan Skoda’nın orta üst sınıftaki temsilcisi Superb, yeni nesline kavuştu.

Büyük boyutları, başarılı tasarımı ve Volkswagen imzalı motorlarıyla öne çıkan yeni Superb’in en dikkat çeken özelliği ise ’Twin Door’ adlı sisteme sahip olan bagaj kapağı. Bir düğme yardımıyla elektro-mekanik olarak çalışan bu sistem sayesinde yeni Superb, sedandan ’notchback’ bir otomobile dönüşüyor. Volkswagen bünyesindeki Skoda’nın büyük beklentilerle geliştirdiği yeni nesil Superb’in uluslararası basın lansmanı Avusturya’nın Salzburg kentinde gerçekleştirildi. Yakından inceleme ve test etme şansı bulduğumuz yeni Superb, Ekim ayındaki Autoshow Fuarı’nda yapılacak tanıtımla Türkiye pazarına da sunulacak. Büyük boyutlarının yanı sıra başarılı tasarıyla dikkat çeken araç, üç boyutlu radyatör ızgarası sayesinde güçlü bir görünüme kavuşmuş. Dış yüzeyde kullanılan krom kaplamalar yeni Superb’e daha elit bir görünüm kazandırırken, aracın arka tasarımı da bu kalite hissine katkı sağlıyor.

BİR DÜĞMEYLE BAGAJ CAMI DA AÇILIYOR

Uzunluğu 4838, genişliği 1817 ve yüksekliği 1462 milimetre olan yeni nesil Superb, büyük boyutları sayesinde oldukça geniş ve konforlu bir iç mekana sahip. Aracın selefine göre büyüyen boyutları aynı zamanda bagaj kapasitesinin de 85 litre artarak 565 litreye çıkmasını sağlamış. Yeni Superb’i rakiplerinden farklılaştıran en dikkat çekici özelliği de Twin Door’ adlı sisteme sahip olan bagaj kapağı. Bagaj kapağı üzerindeki bir düğme yardımıyla elektro-mekanik olarak çalışan bu sistem sayesinde aracın arka camı bagaj kapağıyla birlikte bir ’notchback’ gibi açılıyor. Böylece, bagaja eşya yüklemek oldukça kolaylaşıyor. 565 litrelik bagaj hacim de arka koltukların yatırılmasıyla birlikte 1670 litreye çıkıyor.

1.4 LİTRELİK ÖDÜLLÜ MOTOR DA VAR

Emotion, Comfort ve Elegance olmak üzere üç farklı donanım seviyesi bulunan yeni Superb’de altı motor seçeneği sunuluyor. Bu motorlar şöyle sıralanıyor; 1.4 TSI benzinli, 1.8 TSI benzinli, 3.6 FSI V6 benzinli, 1.9 TDI dizel , 2.0 TDI (103 kw) dizel, 2.0 TDI (125 kw) dizel. Benzinli motorlarda 6 ve 7 ileri DSG otomatik şanzıman seçenekleri sunulurken, dizel motorlarda sadece 6 ileri DSG otomatik şanzıman opsiyonel olarak yer alıyor. Başlangıç seviyesindeki sunulan ve Volkswagen tarafından geliştirilen ödüllü 1.4 litrelik TSI motor, 125 beygirlik gücü ve 6 ileri manuel şanzımanıyla oldukça başarılı bir performans sergiliyor. Yeni nesille birlikte dört tekerlekten çekiş sistemine de opsiyonel olarak sahip olan Superb’in Türkiye’deki anahtar teslim satış fiyatının 45-50 bin YTL arasından başlaması bekleniyor.

Yeni Suberp’in markanın 2008 yılında ’amiral gemisi’ olacağını belirten Yüce Auto Yönetim Kurulu Üyesi Emir Berduk Marşan, "2007’de 327 adet olan Superb satışımızı yeni nesille birlikte 800 adete çıkarmayı hedefliyoruz"dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!