Yeni Emniyet Müdürü Özdemir: "İstanbul'u hak ettim"

Güncelleme Tarihi:

Yeni Emniyet Müdürü Özdemir: İstanbulu hak ettim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan İzmir eski Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, polis örgütünün zirve noktasının İstanbul olduğu belirterek, mesleğinin doruğunu yaşamaktan gurur duyduğunu söyledi.

İstanbul'da yeni görevine başlayan Özdemir, Urla İlçesi'ndeki polis kampında düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında soruları yanıtladı. Bu noktaya kolay ulaşmadığını belirten Özdemir, ‘‘Benim için başarı maratondur. Emniyet Müdürlüğü'ne Ağrı'dan başladım. Küçüklü büyüklü 6 ilde görev yaptım. Asla yılmadım. Dişimle, tırnağımla söke söke bu noktaya ulaştım. İstanbul'a hiçbir odağın güdümünde gitmiyorum. Hak ettim, kazandım. Anlatılamaz bir haz bu'' dedi.

AÇIKLIKTAN YANA

Kahvaltıya Bilkent Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 2'nci sınıfta okuyan küçük oğlu Korkut ve eşi Şule Hanım'la oturan Özdemir, ‘‘Medya son derece önemli bir güç. Medya halkın aynası. Bugüne kadar basınla aram hep iyi olmuştur. Açıklıktan yanayım. Başka türlü başarılı olamazdım. Halktan gizlisi saklısı olan asla başarılı olamaz'' dedi. Özel yaşamında sadelikten yana olduğunu söyleyen Özdemir, ‘‘Şatafat-lüks, insanı halktan koparır. Ben halk çocuğuyum'' diye kendisini tanımladı.

Sınıf arkadaşından görevi devraldı

İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan İzmir Emniyet Müdürü Hasan Özdemir (sağda), dün Vatan Caddesi Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen bir törenle, sınıf arkadaşı Ramazan Er'den görevi devraldı. Kadroda değişiklik yapmayacağını söyleyen Özdemir, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atanan Ramazan Er'e bir de plaket verdi. Görevi devraldığı Er'in hem Polis Koleji'nden hem de Akademi'den sınıf arkadaşı olduğunu söyleyen Hasan Özdemir ‘‘Görevi aynı dönemde mezun olduğumuz sınıf arkadaşımdan almak beni sevindirmiştir. İstanbul'un huzur ve güveni için Atatürk İlkelerine bağlı, tarafsız bir hizmet sergileyerek, görev arkadaşlarımla birlikte daha ileriye gideceğiz.’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!