Yeni C5, 49 bin 950 YTL

Güncelleme Tarihi:

Yeni C5, 49 bin 950 YTL
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2008 00:00

D segmentine yeni bir hareket getirmeye hazırlanan Fransız üretici Citroen’in yeni modeli C5, 49 bin 950 YTL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu. Citroën C5’in 1.6 HDi SX, 1.6 HDi SXPK, 2.0 HDi SXPK, 2.0 HDi Exclusive versiyonları ile ilk olarak sedan karoser seçeneği ile satışa sunuldu.

Fransız otomobil üreticisi Citroen’in D segmentindeki temsilcisi C5, baştan aşağı yenilenerek markanının amiral gemisi C6’yı kıskandıracak bir tasarıma kavuştu. Oldukça büyük bir rekabetin yaşandığı orta üst segmente iddialı bir şekilde yeniden giriş yapmaya hazırlanan Citroen C5, tasarımı ve teknolojisi ile sınıfında fark yaratmayı amaçlıyor. Orta üst sınıfta yer alan bir otomobil olmasına rağmen, dinamik tasarımı ile adeta bir coupe siluheti çizmeyi başaran C5’in ön tasarımında yere yakın farlar ve tampon dizaynı göze çarpıyor. Genel anlamda yuvarlak hatların kullanıldığı C5’in bakışlarının daha agresif olmasını sağlayan çekik farları, büyük sis lambaları ve geniş hava girişleriyse aracın dinamizmine katkıda bulunuyor. Önden arkaya doğru oldukça akıcı bir biçimde uzanan omuz çizgisi sayesinde güçlü bir görüntü çizen C5’in arka kısmı ise; markanın yıllardır bu sınıftaki modellerinde vazgeçemediği klasik Fransız çizgisinden biraz uzaklaşarak, Alman otomobillerini andıran bir yapıya kavuşmuş. 4.78 metre uzunluğundaki C5’in genişliği 1.86 metreyken yüksekliği ise 1.45 metreye ulaşmış.

Citroen’in C4 ile başlattığı teknolojik iç mekan modası C5’te daha farklı bir şekilde kendisine yer bulmuş. Üst sınıf modelleri andıracak şekilde dizayn edilen konsol, elit tasarım detayları sayesinde teknolojik özelliklerini sürücüsüne çaktırmadan kullandırmayı başarıyor. Fransız üreticinin C4 ile başlattığı sabit direksiyon göbeği modası, C5’te de kendisine yer bulmuş. İç mekandan kontrol edilebildiği gibi; yol durumu ve hıza göre de kendi kendisini ayarlayabilen Hydractive 3 süspansiyon sistemi, aracın konfor yönünün ön plana çıkarırken, yol tutuş konusunda da araca katkıda bulunuyor. C5’te iki farklı motor seçeneği sunulacak. 1.6 HDi SX ve SXPK modelleri 110 beygir maksimum güç, 1750 devirde 240 Nm’lik torka sahipken; 2.0 litrelik HDI SXPK BVA ve 2.0 HDI Exclusive BVA modellerinde 138 beygir maksimum güç ve 320 Nm maksimum torka ulaşılabiliyor. 1.6 litre hacmindeki motor 6 ileri manuel şanzıman ile kombine edilirken, 2.0 litrelik dizel motorda otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. ABS Fren Sistemi, EBA (Acil Fren Destek Sistemi), EBD (Elektronik Güç Dağıtıcı), ASR (Antipatinaj Sistemi), ESP (Eloktronik Stabilite Programı), sürücü diz koruyucu hava yastığı dahil 9 adet hava yastığı, Darbe anında yakıt kesme ve flaşörlerin otomatik yanması, üstün C5 güvenlik özellikleri olarak dikkat çekiyor.

Euro’nun artışı bizi çok zorladı

Citroen Genel Müdürü Bora Koçak, yeni C5’in fiyatı konusunda oldukça zorlandıklarını belirterek, "C5’in 1.5 ay önce Lizbon’da gerçekleşen tanıtımı sırasında fiyatının 50 bin YTL’den başlayacağını açıklamıştım. O dönem 1 Euro 1.75 YTL’yken bugün 2 YTL’ye yükseldi. Aradaki kur farkı bizi oldukça zorladı. Bunun üzerine, biraz biz biraz da Fransa merkez döviz kurundan doğan bu farkı üstlendi ve söylediğimiz fiyata yeni C5’i pazara sunabildik" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!