Yeni bir yıldız doğuyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni bir yıldız doğuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Son zamanların çocuk yıldızları modasına bir yenisi daha ekleniyor. Bu akşam atv ekranlarında yayınlanacak olan ‘‘Affet Bizi Hocam’’ adlı dizide ekrana gelecek olan Berk Kalkavan, Gülşen Bubikoğlu'nun sakat çocuğu Hakan'ı canlandırıyor.

İlk ekran deneyimi olan Berk, bir yıl Dilek Bale Okulun da eğitim almış. Resim yapmayı çok seven Berk, diziye başlamadan önce ailesi tarafından pedagog Haluk Yavuzer'le görüştürülerek, farklı ortamdan olumsuz etkilenmesi önlenmiş. Berk Kalkavan'ın sanata olan ilgisini farkeden ailesi, istediği alanda ilerlemesi için onu sonuna kadar destekliyor.

Bir gazete ilanı sonucu, dizinin yönetmeni Halit Refiğ ve yapımcısı Türker İnanoğlu ile görüşen Berk, ilk görüşme sonunda kabul edilmiş. Minik Berk, hiç zorlanmadan canlandırdığı rolünün dublajlarını da kendisi yapıyor. Ailesinin ‘‘Önce eğitimi önemli’’ dediği Berk, ilerde konservatuvara gitmek isterse ailesi onu destekleyecek. Türk Sineması'nın sevilen oyuncusu Gülşen Bubikoğlu’nun, uzun bir aradan sonra çektiği ‘‘Affet Bizi Hocam’’ adlı dizide sanatçının oğlu Hakan'ı canlandıran Berk, hiç zorlanmadan rolünün üstesinden gelmiş.

Dizide mühendis bir baba ile evlendikten sonra mesleğini bırakmış öğretmen bir annenin tek çocuğudur Hakan. Aile, bir gün İzmir'e giderken trafik kazası geçirir. Kaza sonucu baba ölür ve Hakan da sakat kalır. Bunun üzerine anne mesleğine geri dönmek ve geçimini sağlamak zorundadır. Anneyi hayata bağlayan önemli bir bağ ise, sakat oğlu minik Hakan'dır.

Çeşitli sosyal yapılardan gelen öğrenci, öğretmen ve aileler arasındaki ilişkilerin anlatıldığı dizi, gençlerin sorunlarının da altını çiziyor. Öğretmenlerin özverili çalışmalarının gözler önüne serildiği dizide aile sevgisi, fedakârlık, sevgi ve sevgisizlik kavramları tempolu bir dille işleniyor. Liselerde yaşanan dehşeti, heyecanı, hüzünleri ve mutlulukları anlatan dizide Zeynep öğretmeni oynayan Bubikoğlu da tekrar izleyicilerine kavuşacağı için mutlu: ‘‘Daha önce hiç öğretmen oynamadım. Kendi öğretmenlerimden de kopmuş durumdayım. Belki bu dizi yayınlandıktan sonra öğretmenlerimi de bulurum’’ diyen sanatçı, bu mesleğin gurur ve mutluluk verici olduğunu düşünüyor. Yapımcılığını Türker İnanoğlu'nun üstlendiği diziyi Halit Refiğ yönetiyor. Hakan Gürtop’un görüntü yönetmenliğini yaptığı dizide Bubikoğlu'na Tarık Tarcan, Levent Özdilek, Alev Gürzap ile kalabalık bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!