Meteor yağmuru ne zaman? Leonid (Aslan) meteor yağmuru nedir?

Güncelleme Tarihi:

Meteor yağmuru ne zaman Leonid (Aslan) meteor yağmuru nedir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 12:18

Yeni bir meteor yağmuru geliyor. Gök olayı tutkunlarının heyecanla beklediği Leonid (Aslan) meteor yağmuruna çok az bir zaman kaldı. Gökbilimciler yılın en önemli gökyüzü olayları arasında gösterilen bu yağmur, dünyanın dört bir yanından izlenebilecek. Peki yeni bir görsel şölen yaşatacak olan meteor yağmuru ne zaman? Leonid (Aslan) meteor yağmuru nedir?

Haberin Devamı

2017’nin sondan bir önceki meteor yağmuru için kısa bir süre kaldı. Leonid bir diğer adıyla Aslan göktaşı yağmuru, kasım ayı içerisinde gerçekleşecek. Aslan Takımyıldızı’ndan geliyormuş gibi görünen göktaşı yağmuru, gökbilimcilere eşsiz bir görsel şölen yaşatacak. Peki Aslan (Leonid) meteor yağmuru ne zaman?

Gökbilimciler yılın en önemli gök olayları arasında gösterdiği Leonid (Aslan) meteor yağmuru için tarih araştırmaları başladı. Halk arasında 'yıldız kayması' olarak adlandırılan gök olayı bu yıl 17- 18 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. Yağmur, 17 Kasım'ı 18 Kasım'a bağlayan gecede zirve noktasına ulaşacak
Olağan Aslan (Leonid) göktaşı meteor yağmurunda saatte 10 - 15 kadar göktaşı izlenebiliyor. TUG uzmanları, bu yılki Leonid (Aslan) meteor yağmurunda ise saatte 15 civarında göktaşı izlenebileceğini kaydetti.

LEONİD (ASLAN) METEOR YAĞMURU NEDİR?

Temple-Tuttle kuyrukluyıldızının döküntülerinden Dünya’ya düşen göktaşlarının sebep olduğu meteor yağmuru, Aslan (Leo) Takımyıldızı’ndan geliyor gibi göründüğü için “Leonid Meteor Yağmuru” olarak adlandırılıyor.

2017’NİN SON METEOR YAĞMURU

2017'nin en son gök olayı da 13-14 Aralık tarihlerinde Geminid (İkizler) göktaşı yağmuru olacak. Göktaşı yağmurunda saatte 120 kadar meteor görülebilecek.

Haberin Devamı

METEOR YAĞMURU NEDİR?

Meteor yağmuru, meteorların dünya atmosferine girdiği zaman, uzayda bıraktıkları belirgin ışıklı izin, havanın yüzeyleriyle sürtüşmesinden doğan kızışmasıdır. Bağımsız ,tek meteor zerrelerinin çok küçük olduğunu söylersek belki garip görünecektir.

BAKMADAN GEÇME!