Yemen'de bir baba "nişanlısıyla görüşen" kızını yakarak öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Yemende bir baba nişanlısıyla görüşen kızını yakarak öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2013 14:55

Yemen İçişleri Bakanlığı, ülkede 15 yaşında bir kızın "nişanlısıyla görüştüğü" gerekçesiyle babası tarafından yakılarak öldürüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Yetkililerin yaptığı açıklamada kızın ölüm tarihi net bir şekilde belirtilmezken, 35 yaşındaki babanın önceki gün Taiz eyaletinin bir köyünde gözaltına alındığı bildirildi.

Bakanlığın internet sitesindeki yazılı açıklamada, "babanın bu korkunç suçu kızının nisanlısıyla görüştüğü gerekçesiyle işlediği" belirtildi.

YEMEN'İN KRONİK SORUNU
Aktivistlerin "namus cinayeti" olarak nitelendirdiği olay çocuk gelinlerin ve namus cinayetlerinin çok sık görüldüğü Yemen'le ilgili kaygıları bir kez daha gündeme getirdi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne göre, Yemen'deki genç kızların yarısından fazlası 18 yaşına gelmeden evlendiriliyor.

Ülkenin önce gelen çocuk hakları savunucularından Ahmed El Kureyşi, CNN'e yaptığı açıklamada, başkanlığını yaptığı Seyaj örgütünden olayı soruşturmasının istendiğini belirtti.

Haberin Devamı

El Kureyşi Yemen'de özellikle aşiretlerin kontrolündeki kırsal bölgelerde namus cinayetlerinin meydana geldiğini vurguladı.

Bir başka insan hakları aktivisti Ali el Bahri de hükümetin konuyla ilgili ciddi bir eylem planı geliştirmesi gerektiğini belirtti. El Bahri ülkedeki namus cinayetlerinin büyük bir kısmının kayda geçmediğini ve cezalandırılmadığını da vurguladı.

Yemen'de son olarak 8 yaşında bir kız çocuğunun 40'ında bir adamla evlendirildiği gece vajinasındaki yırtılma ve iç kanama sonucu yaşamını yitirdiği iddiaları uluslararası kamuoyunda büyük tartışma yaratmıştı.

BAKMADAN GEÇME!