Yemen’de siyasi çıkmaz aşılamıyor

Güncelleme Tarihi:

Yemen’de siyasi çıkmaz aşılamıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2011 00:00

Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerinin hazırladığı iktidarın devri anlaşmasını imzalamaması tepkileri artırdı.

Haberin Devamı

Barış anlaşmasını dün imzalayan muhalefet, Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in bugün için öngörüldüğü üzere anlaşmayı imzalamamakta direnmesi üzerine Suudi Arabistan ve ABD'ye Salih'e baskı yapması çağrısında bulundu.

Muhalefet sözcüsü Muhammed Kahtan, "Sadece ABD ve Suudi Arabistan ona baskı yapabilir. Eğer ona arabuluculuğun başarısızlığından sorumlu olacağını söylerlerse anlaşmayı imzalar" dedi.

Salih'in partisinden Sultan El Barakani ise Devlet Başkanının anlaşmayı "uygulama mekanizması" belirlenmeden imzalamayacağını söyledi.

MUHALEFETTEN DEV GÖSTERİ

Başkent Sana'da Salih yanlılarının kapattığı havaalanı yolu üzerinde barikatı yarmaya çalışan muhalefet yanlılarına açılan ateşte bir kişi öldü, bir kişi yaralandı.

Yemen'de Ocak ayından bu yana muhalefetin Güney ve Kuzey Yemen'in birleşmesinin yıldönümü olan bugün düzenlediği gösteriye muhalefet kaynaklarına göre 1,5 milyon kişi katıldı.

Haberin Devamı

Eli sopalı ve silahlı Salih taraftarlarının birçok yolu trafiğe kapatması nedeniyle kentte hayatın felç durumda olduğu belirtiliyor.

Yemen muhalefeti, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerinin hazırladığı iktidarın devri anlaşmasını dün imzalamıştı. Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in de bugün Devlet Başkanlığı Sarayı'nda düzenlenecek törenle anlaşmayı imzalaması planlanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!