Yemek yerken keşfedildi

Güncelleme Tarihi:

Yemek yerken keşfedildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2010 12:17

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ndeki özel bir hastanede kalp cerrahı olarak görev yapan ve restoranda yemek yerken keşfedilip ‘Bu Kalp Seni Unutur mu’ adlı televizyon dizisinde 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı canlandıran Prof. Dr. Ahmet Hamulu, ilgi odağı oldu. Dizide oynadıktan sonra daha da ünlü olan Prof. Dr. Hamulu’nun hayranları hastaneye gelip imza aldı.

Haberin Devamı

İŞTE BODRUM'UN ÖZAL'I

Üniversal Hospital Bodrum’da görev yapan kalp ve damar cerrahı 50 yaşındaki Prof. Dr. Ahmet Hamulu, bir televizyon kanalında yayınlanan, yönetmenliğini Aydın Bulut’un yaptığı ‘Bu Kalp Seni Unutur mu’ adlı dizinin 11 ve 12'nci bölümlerinde Melis Birkan, Salih Güney, Bülent İnan, Hale Soygazi ve Okan Yalabık ile birlikte kamera karşısına geçti. Bir buçuk ay önce Bodrum’da bir restoranda yemek yerken dizinin makyözü Derya Ergün tarafından keşfedilen Prof. Dr. Hamulu, dizide 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı canlandırdı. Boyu, fiziki yapısı, mimikleri ve makyajın ardından tıpatıp Özal’a benzeyen Prof. Dr. Hamulu, üstün performansıyla da takdir topladı. Aralarında hastalarının da olduğu birçok Bodrumlu hastaneye gelip Prof. Dr. Hamulu’yu kutladı.
 
25 YILLIK CERRAH

Özal’a benzerliğiyle şaşkına çeviren ve ilgi odağı olan Prof. Dr. Ahmet Hamulu duygularını şöyle dile getirdi:

“25 yıllık cerrahım. Hayatımda ilk kez kamera karşısına geçtim, dizide kendi sesimle oynadım. Ünlü makyöz Derya Ergün’ün ustalığı ile Turgut Özal’a tıpatıp benzediğimi görünce ben de çok şaşırdım. 1980’li yıllarda ülkemizin tarihine yön veren, bir çok ilke imzasını atan 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı Adnan Kahveci, Mesut Yılmaz gibi ünlülerin tiplemeleri ile birlikte canlandırmak, onun espirili, nüktedan, aykırı olsa bile ileri görüşlü, uzlaşmacı yaşantısını ortaya koymak onur verici.”

Hastanedeki odasında işten arta kalan zamanlarda dizinin senaryosuna çalıştığını anlatan Prof. Dr. Hamulu, 13 ve 14'üncü bölümlerin çekimi için İstanbul’a gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!