Yeltsin: Putin halefini desteklemeli

Güncelleme Tarihi:

Yeltsin: Putin halefini desteklemeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 11:22

Rusya'nın eski devlet başkanı Boris Yeltsin, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görev süresinin dolmasını takiben yerine geçmeye aday olacaklar arasından güçlü ve namuslu birine destek vermesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yeltsin, İzvestia gazetesine verdiği mülakatta, 2008'de ikinci dönem görev süresi dolacak olan Putin'in, yerine geçmesi için kendisine yakın ve uysal birini değil, güçlü, sorumlu ve namuslu birini desteklemesinin önemli olduğunu ifade etti.
Yeltsin, demecinde, “Şimdiki başkanın zorlu bir arayış içinde olduğu, incelediğini ve gözlediğini anlıyorum. Demokrasimiz hala kırılgan ve onun yapacağı tercihe inanılmaz ölçüde bağımlı” dedi.

Kendi yerine geçmesi için 1999'da Putin'e destek veren Yeltsin, ”Ben özel olarak Putin'e yakın değildim, ancak genç siyasetçiler arasında, benim gidişimden sonra Rusya'yı idare edebilecek birilerini ararken, dikkatlerini Vladimir Putin üzerinde topladım” ifadesini kullandı.

Eski başkan, Putin'in yerine devlet başkanlığına gelecek kişide iyi bir siyasetçide olması gereken üç nitelik olan “zeka, irade ve insanlık” vasıflarının bulunması gerektiğini de söyledi.

Haberin Devamı

Bugün 75 yaşına basan ve “kişisel heveslerini tatmin için iktidara gereksinim duymamış olduğunu” belirten Yeltsin, demecinin sonunda “Ben insanların mutlu, özgür olmalarını, Rusya'nın güçlü saygın ve medeni bir ülke olmasını istiyorum” ifadesine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!