YDÜ'den mühendislik atağı

Güncelleme Tarihi:

YDÜden mühendislik atağı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2013 20:25

CERN Laboratuvarı’nın dünyanın yeniden oluşumunu gözlemleyen 'Büyük Patlama' deneyine destek veren Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, son dönemde gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Dünya Kanser Araştırma Merkezi’ne gönderdiği verilerle dünyada en fazla veri gönderen bilgisayarla öne çıkan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Mühendislik Fakültesi, Robot Futbol Takımı ile de önce Meksika’da dünya devleri ligine NEUIslanders adını yazdırdı, ardından da pek çok tanınmış üniversiteyi geride bırakarak Hollanda’da dünya sıralamasında 14’üncü oldu.

YDÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Khashman da, bu çalışmaların yanı sıra yüz tanıma sistemleri çalışmalarıyla da yine dünya üniversitelerinin dikkatini çektiklerini ifade ederek, önce Harvard Üniversitesi daha sonra da Cambridge Üniversitesi’ne davet aldıklarını belirtti. Buradaki bilim insanları ile yaptıkları çalışmaları paylaşarak daha ileriye taşımayı hedeflediklerini vurgulayan Prof. Khashman, bilimsel çalışmalara katkı koymaya devam edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

YDÜ Mühendislik Fakültesi bu eğitim öğretim yılında, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bio Medikal Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği’nın yanı sıra Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği’ni de programlarına ekledi. Üniversitede ayrıca bu yıl, Elektirik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Gıda, Makine ve Otomotiv Mühendisliği bölümleri de Türkçe eğitim verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!