YDS soruları ve cevapları yayımlandı mı? ÖSYM sonuç tarihini duyurdu

Güncelleme Tarihi:

YDS soruları ve cevapları yayımlandı mı ÖSYM sonuç tarihini duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2018 13:11

Yabancı Dil seviye Tespit Sınavı (YDS) sonbahar dönemi sınavı dün gerçekleşti. ÖSYM yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek amacıyla yapılan YDS'ye katılım gösteren adayların gözü kulağı şimdi soru- cevap duyurusunda. Peki, YDS soruları ve cevapları yayımlandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2018-YDS) Sonbahar Dönemi oturumu tüm tamamlandı. Sınav heyecanını geride bırakan adaylar şimdi YDS soruları ve cevaplarının yanı sıra sonuç tarihini sorguluyor. Peki, YDS soruları ve cevapları yayımlandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2018-YDS İlkbahar Dönemi, saat 10.15'te başladı ve adaylara 180 dakika verildi. ÖSYM sınav takvimine göre, 2018-YDS İlkbahar Dönemi sonuçları, 4 Ekim 2018’de açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Sonuç belgesi gönderilmeyecek. Sonuçlar öncesinde bir öngörüde bulunmak isteyen adayların gündemindeki bir diğer konu ise YDS soruları ve cevapları. 

Haberin Devamı

ÖSYM'den YDS soruları ve cevapları ile ilgili henüz açıklamada gelmedi ancak soru-cevap duyurusunun bu hafta içerisinde yapılması bekleniyor.

YDS HANGİ DİLLERDEN YAPILIYOR?

YDS İlkbahar Dönemi Sınavı, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinden, Sonbahar Dönemi Sınavı ise sadece Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusçadan yapılacak.

YDS PUANI NERELERDE KULLANILIR?

ÖSYM yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için artık YDS adı altında tek bir sınav yapıyor. O nedenle YDS, yüksek lisans ve doktora yapacaklar, dil tazminatı alacaklar, yabancı dil seviyesini belgelemek isteyenler gibi çok büyük bir kitleyi ilgilendiriyor. Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,90 - 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

BAKMADAN GEÇME!