Son dakika: YDS sonuçları açıklandı!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: YDS sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 14:45

YDS sonuçları, ÖSYM tarafından 5 Ekim Perşembe günü erişime açıldı. Yabancı dil yeterliliklerini belgelendirmek isteyen vatandaşların merakla beklediği 2017 Sonbahar YDS  sonuçları, Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ya da sonuç açıklama sayfası üzerinden kolayca öğrenilebilecek. İşte, adayların araştırdığı 2017 YDS sonuçları ve sonuçlara itiraz  etmek isteyenler için bazı bilgiler

Haberin Devamı

YDS sonuçları adayların erişimine açıldı. ÖSYM tarafından düzenlenen ve yabancı dil konusunda yeterliliklerin belgelendiği YDS sonuçları, ÖSYM internet sitesi üzerinden AİS şifresi ile kolayca öğrenilebilecek. İşte, 2017 YDS sonuçları ve sınav puanları ve itirazı konusunda bazı detaylar

ÖSYM, sonuçları şu duyuru ile yayımladı;

17 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının (2017-YDS Sonbahar Dönemi) değerlendirilme işlemleri tamamlanmış olup sınav sonuçları,  5 Ekim 2017 tarihinde saat 14:40’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacak olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

YDS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

SONUÇLARA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra  başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdırlar. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma  süresini durdurmaz. Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesihesabına  gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekir (Bu hesaba sınav ücretleri kesinlikle yatırılmamalıdır.). Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire  Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka  dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILDI?

Haberin Devamı

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavlarda sınav kitapçığının cevap alanları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında  değerlendirilecek. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacak.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden  saptanması suretiyle puanlama yapılacak.

YDS'DE HANGİ PUANLAR HANGİ SEVİYE OLARAK KABUL EDİLİR?

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

Haberin Devamı

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilecek.

BAKMADAN GEÇME!