YDS bugün saat kaçta? Sınav kaç dakika sürecek?

Güncelleme Tarihi:

YDS bugün saat kaçta Sınav kaç dakika sürecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2018 22:35

YDS 2018 sonbahar dönemi sınavı için artık kısa bir süre kaldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM), 9 Eylül Pazar günü yani bugün yapılacak 2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2018-YDS) sonbahar dönemi adaylarına, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına girişe izin verilmeyeceği uyarısı yapıldı. Peki, YDS bugün saat kaçta? Sınav kaç dakika sürecek?

Haberin Devamı

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2018-YDS Sonbahar Dönemi) bugün gerçekleşiyor. YDS'ye girecek vatandaşlar şimdiden sınav saatlerini ve sınavın kaç dakika olacağını merak edip araştırıyor. Sınav öncesinde sınava girecek olan adaylar, sınav saatinde bir yanlışlık olmaması için kontrol amaçlı sınav saatini sorguluyorlar. Peki, YDS saat kaçta başlayacak? YDS sınavı kaç dakika sürecek?

YDS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 9 Eylül Pazar günü yapılacak Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2018-YDS Sonbahar Dönemi) saat 10:15'de başlayacak. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, sınav günü saat 10.00’a kadar adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. ÖSYM'nin yayımladığı kılavuza göre sınav 3 saat yani 180 dakika sürecek.

Haberin Devamı

YDS bugün saat kaçta Sınav kaç dakika sürecek

YDS NEDİR?

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi ve 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” uyarınca Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS),  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından uygulanmaktadır. YDS İlkbahar ve Sonbahar Dönemi olmak üzere senede iki defa yapılır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!