Yazmayı 'şimdilik' bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Yazmayı şimdilik bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2006 14:09

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Kolombiyalı romancı Gabriel Garcia Marquez, “en azından şimdilik” yazmayı bıraktığını söyledi.Marquez, Barselona'da yayımlanan “La Vanguardia” gazetesinde bugün yer alan özel demecinde, “2005, hayatımda tek satır bile yazmadığım ilk yıldı. Bilgisayar karşısına oturmadım. Üstelik, bunu yapma ümidim de yok. Daha önce asla yazmayı bırakmamıştım, 2005 hayatımın hiçbir şey yazmadığım ilk yılı oldu” dedi.

Haberin Devamı

Ünlü romancı, “Her gün sabahın 9'undan öğleden sonra 3'e kadar yazardım. Bunun kollarımı sıcak tuttuğunu söylerdim. Ama aslında sabahları yapacak bir şeyim olmadığı için böyle yapıyordum” diye konuştu.

Marquez, eğer ilham gelirse yeni bir roman daha yazabileceğini belirterek, “Eğer yarın bir roman ilhamı gelirse, sahip olduğum pratikle, sorun çıkmadan yeni bir roman daha yazabilirim. Ama insanlar içinizden geleni romana koymazsanız, bunu fark eder” dedi.

“Sihirli gerçekçiliğin” babası olarak nitelendirilen Marquez, en çok, 1982'de Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazandığı “Yüzyıllık Yalnızlık” romanıyla tanınıyor.

Anılarının ikinci kısmını bitirmeye çalıştığını ama muhtemelen yazamayacağını belirten Marquez, şöhretin tehlikeli olabileceğini de belirterek, “Şöhret neredeyse hayatımı mahvediyordu. Çünkü şöhret, tıpkı güç gibi, gerçeklik duygusunu bozar, sizi yalnızlığa mahkum eder, sizi yalıtan iletişim sorunları yaratır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!