Yazar Harold Robbins öldü

Güncelleme Tarihi:

Yazar Harold Robbins öldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

Amerikalı yazar Harold Robbins, 81 yaşında öldü. Son nefesini California'da Desert hastanesinde veren yazarın ölüm nedeni hakkında bilgi verilmedi. Çocukluğunda yetim olarak büyüyen ve 20 yaşında dolar milyoneri olan Harold Robbins, yazarlığa 32 yaşında başladı. Romanları hemen hemen tüm dünya dillerine çevrilen Robbins'in şimdiye kadar yazdığı kitapların sayısı yirminin üzerinde. Yazarın son kitabı olan ve nüfuzlu bir işadamını anlatan Tycoon geçen şubat ayında yayınlamıştı.

New York'ta 21 Mayıs 1916 yılında doğan, onbeş yaşında liseyi terkeden ve evlatlık olarak verildiği aileden ayrılan Harold Robbins, bir yiyecek dükkanında malların dökümünü tutan memur olarak çalışmaya başladı, daha sonra kendi kendine ticaret yaparak 20 yaşında milyoner olur. İkinci Dünya Savaşı sonrasında Universal Pictures film şirketinin New York'daki deposunda haftada 27 dolar ile çalışmaya başlayan Harold Robbins, daha sonra bu firmada, bütçe ve planlama direktörü oldu.

Daha sonraki yıllarnda yazmaya merak salan Robbins, 1948 yılında ilk kitabı olan, Never Love a Stranger, 1952 yılında A Stone for Danny Fisher adlı kitapları yayınlandı. Harold Robbins'in 6 milyon satan popüler kitaplarından biri olan The Carpetbagger 1961 yılında yayınlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!