Yazar Başlangıç’a kitap davası

Güncelleme Tarihi:

Yazar Başlangıç’a kitap davası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2002 02:15

Radikal Gazetesi yazarı Mehmet Celal Başlangıç, yazdıktan bir süre sonra toplatılan ‘Korku Tapınağı’ adlı kitabıyla ‘Askeri kuvvetleri tahkir ve tezyif ettiği’ iddiasıyla hakim karşısına çıktı.

İstanbul 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada kitabın yazarı Mehmet Celal Başlangıç ve yayınevi sahibi Nihat Tuna da hazır bulundu. Kitabında Güçlükonak, Silopi, Lice ve Tunceli’de yaşanan sorunların anlatıldığını kaydeden Başlangıç, ifadesinde, ‘Daha önce çalıştığım gazetelerde bu konuların bir kısmını dizi, diğerlerini de haber olarak yazmıştım. Hiçbirisi herhangi bir konuya dava olamaz. Kitap haline getirildikten sonra dava açıldı’ dedi. Kitabın basıldığı İletişim Yayınevi sahibi Nihat Tuna da kitap hakkında verilen toplatma kararının kaldırılmasını istedi. Duruşma, kitabın incelenmesi için ertelendi.

BAYRAMOĞLU DA YARGI ÖNÜNDE

Öte yandan ‘Ankara'da Kaos’ başlıklı yazısıyla yargılanan gazeteci- yazar Ali Bayramoğlu da, dün İstanbul 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Ordunun bir askeri şahsiyetini alenen tahkir ve tezyif suçlamasıyla yargılanan Bayramoğlu, hakkındaki suçlamaları reddetti. Duruşma eksiklerin tamamlanması için ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!