Yaz yağmuru tarım arazilerini vurdu

Güncelleme Tarihi:

Yaz yağmuru tarım arazilerini vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 21:01

İzmir'in Ödemiş İlçesi’nde öğleden sonra başlayan ve 15 dakika süren dolunun ardından gelen sağanak yağmur, kırsaldaki Horzum Mahallesi’nde yaklaşık 200 hektarlık tarım arazisi göle çevirdi.

Haberin Devamı

Ödemiş’e 31 kilometre mesafedeki 302 hane, 1225 nüfuslu Horzum Mahallesi, sele teslim oldu. Saat 17.00 sıralarında aniden başlayan dolu yağışı 15 dakika sonra yerini sağanak yağmura bıraktı. Aralıksız 1 saat yağan yağmur, Büyükşehir Kanunu ile mahalleye dönüştürülen köyün sokaklarını dereye çevirirken, tarlalar göle döndü. Özellikle Gencerli Mevkisi’nde dağlardan inen sel sularıyla birlikte barbunya, fasulye, domates, biber ve salatalık ekili tarlalar, büyük oranda zarar gördü.

Yaz afeti yaşadıklarını belirten Horzum Mahallesi Muhtarı Muammer Sarıbaş, "Durumu Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu’na ilettik. Kaymakamımız, afetten zarar gören köylülerin, hasar tespiti yaptırmak için muhtarlığa yazılı olarak müracatta bulunmalarını istedi. Köylülerimizi bu konuda bilgilendim. Mağdur olan köylüler, birer, ikişer müracatlarını yapmaya başladı. 10 Ağustos Pazartesi günü, hasar tespiti için başvuranların listesini Kaymakamlığa teslim edeceğim" dedi.

Muhtar Sarıbaş, mahallelerindeki zarar gören tarım arazisinin yaklaşık 200 hektar olduğunu da kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!