Yayınevlerinden en yeniler

Güncelleme Tarihi:

Yayınevlerinden en yeniler
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 19, 2006 14:54

Yayınevleri birbiri ardına yepyeni kitapları okurla buluşturuyor.Her kitap keyifli bir yolculuk, yepyeni bir dünya....

Haberin Devamı

Robert CapaÂ

Yayınevlerinden en yeniler

Richard Whelan
Türkçesi: Mehmet Harmancı
Agora Kitaplığı 


Robert Capa, asıl adıyla Andre Friedmann, 20. yüzyılın en ünlü fotoğrafçıları ve fotoğrafçı-gazetecilerinden biri. Aklı ve gönlü Cumhuriyet'in kazanmasından yana olarak katıldığı İspanya İç Savaşı'nda çektiği "Vurulup Düşen Asker" fotoğrafıyla bütün dünyada ün kazanan, Almanya'dan Kuzey Afrika'ya, ABD'den Çin'e dünyanın neresinde çatışmalar, kitle eylemleri ve savaşlar varsa serüvenci ruhuyla ve barışçı tutumuyla kendini oraya atan, "Teknik olarak kötü ama güçlü bir görüntüyü, tekniği iyi ama zayıf bir görüntüye her zaman tercih ederim," düsturuyla mesleğini yürüten ve hem meslektaşlarının haklarını koruması hem de hevesli gençlerin bu meslekte ilerlemelerine yardımcı olmak amacıyla dört arkadaşıyla Magnum'u kuran fotoğrafçı.

Haberin Devamı

Richard Whelan'ın kaleme aldığı bu kitap, onunla tanışıp âşık olunca 'bizi ancak kazma-kürek ayırabilir' dediÄŸi ve Ä°spanya İç Savaşı'nda ölünce ikisini gerçekten de kazma küreÄŸin ayırdığı Gerda'yla büyük aÅŸkı, Hemingway'den Steinbeck'e, Gary Cooper'dan Picasso'ya ve Ingrid Bergman'a kadar kolayca kurduÄŸu arkadaÅŸlıkları ve ömrü boyunca kendini göçmen sayıp eline geçen her kuruÅŸu çevresindekilerle harcamaya ayırtan gönlübol tutumuyla Robert Capa'nın en kapsamlı ve doÄŸru biyografisi olarak kabul edilmektedir.Â

Şiirimizin Işıklı Irmağı Enver Gökçe

Yayınevlerinden en yeniler

Hazırlayan: Mehmet Özer
Evrensel Basım Yayın

Sosyalist kuşağın önde gelen şairlerinden biri Enver Gökçe. Şiirleri derin toplumsal duyarlılıklar taşıyan bu usta şair, fikirlerinin bedelini de son derece ağır bir şekilde ödedi. Han köşelerinde, hapishanelerde, sürgünlerde, hastalık ve açlık içinde süren yaşamı ne acıdır ki kimsesizler yurdunda sona erdi. Pek çok şiiri kayboldu.

Haberin Devamı

Temsil ettiği şiir anlayışı ne kadar unutturulmaya çalışıldıysa da  Enver Gökçe'nin şiiri edebiyat tarihinde her zaman yer buldu.

Kültürümüzün Çınarları dizisinde yayınlanan Şiirimizin Işıklı Irmağı Enver Gökçe başlıklı bu kitapta Gökçe'nin kendi kaleminden yazılara, onanla yapılan söyleşilere, hakkındaki yazı ve şiirlere yer veriliyor.

Düşler Düşü

Yayınevlerinden en yeniler

Antonio Tabucchi
Çeviren: Semin Sayıt
Can Yayınları

Anton Çehov'un düşünde neler gördüğünü bilmek istemez misiniz? Peki ya Garcia Lorca'nın, Freud'Un ya da sözgelimi Mayakovskinin... Usta yazar Antonio Tabucchi bu sıradışı anlatısını iÅŸte bu ana fikir üzerine kurmuÅŸ: Düşgücü ustalarının düşleri...Â

Haberin Devamı

Yaşamı boyunca kendisini etkilemiş olan 20 sanatçının rüyalarını anlatma görevini üstlenen yazar, bu hayali serüvende edebiyatçı kimliğinin de ip uçları veriyor.

Edebiyatı, bellek ve bilinçlenme yolundaki engelleri aşabilme gücü olarak gören Tabucchi, sanatçı belleğine de günümüz kitle iletişim kültürünün yaydığı kısa ve geçici bellek karşısındaki farklılık ve yoğunluğu ile ayrı bir değer yüklemekte, edebiyat tarihini olduğu kadar, insanlık tarihini de oluşturduğunu savunmaktadır.

Kitapta rüyalarına yer verilen kişilerin ( Rabelais, Goya, Garcia Lorca, Debussey, Freud vb.), yaşadıkları dönemler çok farklı olmasına karşın ortak noktaları da , ilgi alanlarında etkili olmaları ve kuşaklar boyu unutulmadan klasikleşerek edebiyat ve sanat tarihine mal olmalarıdır.

Haberin Devamı

Katilin Åžeyi

Yayınevlerinden en yeniler

Algan Sezgintüredi
Ä°thaki YayınlarıÂ

Polisiye dünyamıza bir özel dedektif daha katıldı; Vedat Kurdel. Aslında bir de ortağı var Vedat Kurdel’in. Ancak ikilinin akıl yanını temsil eden Tefo’nun pek öyle ünde vitrinde gözü yok. Vedat’sa işin bu yönünü sevdiği için, yaklaşık on yıl önce başlayan meslek yıllarından seçme parçaları hikaye etmeye karar vermiş. On yıl öncesi bugüne karşılık geliyor. Çünkü Vedat Kurdel, 2015 yılında yazıyor polisiye romanlarını.

Çok şükür gerçek hayatta pek az karşılaştığımız 'seri katil'lerden yola çıkarak kurgulanan Katilin Şeyi, ABD kaynaklı bu toplumsal olguyu bizim toplumumuza adapte etmeyi başarıyor...


Son Uçuş

Yayınevlerinden en yeniler

Nelson Demille
Çeviren: Suzan Cenani Alioğlu
Altın Kitaplar

Haberin Devamı

17 Temmuz 1996 tarihinde, akşamüstü Long Island’ın ıssız plajlarından birinde bir çift, video kameralarıyla çekim yaparken gökyüzü korkunç bir patlamayla aydınlanır.

TWA’nin 800 sefer sayılı uçağı, 230 yolcusuyla havada infilak ederken tüm bu görüntüler çekim yapan çift tarafından kaydedilmiştir.
Olaydan beş yıl sonra hükümet tarafından uçağın mekanik bir arıza yüzünden infilak ettiği açıklanır.

Şimdilerde Terör Karşıtı Özel Timi’nin anlaşmalı ajanı olarak çalışan John Corey, geçmişte New York Polis Teşkilatı’nda dedektif olarak çalışmıştır ve kendisi gibi aynı teşkilatta çalışan karısı Kate Mayfield’in ısrarları ile bu olayı kurcalamaya başlar.

FBI ajanı olan Kate, her şeyi kurallarına göre oynarken John’un tamamen kendine özgü kuralları vardır. Üstlerinin şiddetle karşı koymalarına aldırmayarak olay dosyasını yeniden açar ve çok önemli bir ipucu bulur.
Elde ettiği kanıtlar Corey’i, üst kademelerde tezgâhlanan inanılmaz komplolara götürür. Böylece, 800 sefer sayılı uçağın infilakından daha korkunç, elle tutulmayan ölümcül bir gerçeğe, Amerika’nın ve dünyanın asla tahmin edemeyeceği bir sonuca ulaşır.


 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!