Yavuz Sultan Selim'in izinde

Güncelleme Tarihi:

Yavuz Sultan Selimin izinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2012 10:04

Frankfurt Türk Kültür Merkezi'nde sivil toplum örgüt temsilcileri ve işadamlarıyla buluşan Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Almanya'daki Türk toplumuna hizmet için bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sabah gazetesinin haberinde, çocukluğunun Almanya'da geçtiğini hatırlatan Karslıoğlu, "Ben de sizden biriyim" şeklinde konuşurken duygulanarak, göz yaşlarına hakim olamadı. Babasının Alman vatandaşı olduğunu belirten Karslıoğlu, bir parçasının Almanya olduğunu belirterek, geçmişte başkonsolosluklarda yaşanmış olan muamelelerin kendisini çok rahatsız ettiğini ve o tutumların şimdiki mesleğini seçmesinde etkili olduğunu söyledi.

 

"Almanya, Almanlara bırakılmayacak kadar değerlidir" şeklinde konuşan Karslıoğlu, Almanya'da yaşayan Türk toplumunun, kendi değerlerine sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Entegrasyona evet, asimilasyona hayır diyoruz. Çocuklarımızın kendi kültürlerini unutmaması gerekir" dedi.

Haberin Devamı

 

Kulağındaki küpeyle ilgili olarak bilgi de veren Büyükelçi Karslıoğlu, "Yavuz Sultan Selim, kendisinin Allah'ın ve halkın hizmetkarı olduğunu ifade etmesi için küpe takardı. Benim de küpe takmamın anlamı budur" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!