'Yavru geziciler'

Güncelleme Tarihi:

Yavru geziciler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 23:41

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Artvin Cerattepe’de madene karşı yürütülen eylemlerle ilgili “Şimdi de Artvin’de Cerattepe olayı çıktı. Bu Geziciler neyse bunlar da yavru gezicilerdir. Bunlar Artvin’de alıştıklarını bulamadı. Rize’de, Trabzon’da, Ordu’da bulamadı. Çılgına döndüler. Tekrar bu tür adımları atmaya başladılar” dedi. Haliç Kongre Merkezi’nde Ensar Vakfı 37. Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ALIŞTIKLARINI BULAMADILAR
(Cerattepe eylemleri) Gezi olayları denilen park ağaç bahanesiyle başlatılan ince bir provokasyonla karşımıza çıktı. Zannetmeyin ki bu Türkiye’de planlandı. İçerisi, dışarısı bu işi beraber planladı. Birçok yerde bunu gördük. Şimdi de Artvin’de bir Cerattepe olayı çıktı. Bu Geziciler neyse bunlar da yavru Geziciler’dir. Bunlar Artvin’de alıştıklarını bulamadı. Rize’de, Trabzon’da, Ordu’da bulamadı. Şimdi çılgına döndüler. Onun için tekrar bu tür adımları atmaya başladılar. Şunu unutmayın, hak her zaman galip. Görünüşte üç beş ağacın kesilmesine karşı çıkmak için başlatılan eylemlerde öylesine bir çevre tahribatına kendileri yol açtı ki, yürüyüşlerde “Hâlâ anlamıyor musunuz mesele ağaç değil’ diyerek bunu ifade ettiler. Niyetlerini açıkça ortaya koydular. Milletimizle birlikte sergilediğimiz kararlı duruş sayesinde bu provokasyon amacına ulaşmadan hızını kesti.

TAZMİNAT DAVASI AÇILACAK
Dün (önceki ) gece TBMM’de bütçe görüşmelerinde bölücü terör örgütünün kölesi haline dönüşmüş bir partinin mensupları şahsıma dil uzattılar. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin inşasından başlayıp şahsımın 3 milyar dolar parası olduğu iftirasına varan bir takım hezeyanlarla Meclis kürsüsünü kirletmişlerdir. Haklarında manevi tazminat davası açılacaktır. Siz bunu ispatlamakla mükellefsiniz. Olmayan şey ispat edilmez, olan şey ispat edilir.

TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARI
Bütün Güneydoğu’yu dolaşın orada sadece rezalet görürsünüz, sefalet görürsünüz, felaket görürsünüz. Bunları ne ile yaptınız? Belediyelerin iş makineleriyle yaptınız. İşte şimdi Silahlı Kuvvetlerimiz, polisimiz, köy korucularımız üzerine bunların gidiyor. Ve bu iş bitti diye bırakmak yok. Meclis’teki siyasetçi görünümlü terör örgütü yandaşlarının bölge halkı nezdinde hiçbir itibarı kalmamıştır. Fezlekeleri yürürlüğe koymak suretiyle sığındıkları dokunulmazlığın gereği yapılmalı, bunlar da yargıda gereken muameleyi görmelidir. İnsanlar, siyaseten canlı bomba gibi hareket etmesinin hesabını bunlardan sormak için sabırsızlanıyor. Bunlar milletvekili gibi değil, yanlarında çalıştırdıkları elemanlara varıncaya kadar hepsi Kandil’in talimatıyla gelenlerdir.”

'PROF.LAR İMAM HATİP MÜDÜRÜ OLAMAZ MI?'
Başbakanlığım döneminde bir konuşmamda, ‘dindar nesil yetiştireceğiz’ dedim birileri çılgına döndü. ‘Bir başbakan böyle konuşamaz’ dediler. Biz dindara da, dinsize de, bize hakaret edene de hizmet verdik. Hedefimiz dindar nesildir çünkü bitaraf olan, bertaraf olur. Böyle yürüdük bu yolda. Bazı profesörlerimiz imam hatibin müdürü olmazlar mı? ‘Ben imam hatip okulunda yöneticilik yapmaya varım’ desin. İşte reform budur. Bu işin başını çekecek bazı profesörlerimiz, doçentlerimiz çıkacaktır. Doktorasını yapmış hocalarımız çıkacaktır. 

BÖLÜCÜ ÖRGÜTLE SIRT SIRTA
Uzun yılar boyunca milletimizin hayır ve yardım duygularını istismar ederek her alana yayılmış bir ur gibi büyüyen başka bir yapı devreye sokuldu. Bir paralel devlet yapılanması. Bu ihanet çetesi emirleri amirlerinden değil, ağabeylerinden alan tüm bu militanlar aracıyla bir bürokrasi darbesine teşebbüs etti. Bu saldırıyı da milletimizin desteğiyle boşa çıkardık.  Bölücü terör örgütüyle bunları yan yana görmek, omuz omuza görmek aslında bu işin nereye gittiğinin en açık ifadesidir. Bölücü örgütle bunları sırt sırta gördüğüm zaman gerçekten kahroldum. Birbirinden bağımsız gibi birbirleriyle hiçbir ortak yönü yok gibi gözüken Geziciler, paralelciler bize karşı ortak mücadele yürütüyor. 

BAKMADAN GEÇME!