'Yavaş git' diyen polisi başından vurdu

Güncelleme Tarihi:

Yavaş git diyen polisi başından vurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2009 16:18

ESKİŞEHİR’de 39 yaşındaki polis memuru K.C., arkadaşlarıyla birlikte caddenin karşısına geçtiği sırada yavaş gitmesini istediği otomobildeki 25 yaşındaki Tuncay Alem tarafından tabanca ateşiyle başından yaralandı.

Olay saat 00.30 sıralarında Hoşnudiye Mahallesi Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi’nde meydana geldi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi’nde görevli polis memuru K.C., arkadaşları 39 yaşındaki B.F.E. ve 29 yaşındaki İ.Y. ile birlikte lokantaya gitmek için karşıdan karşıya geçtikleri sırada, aşırı hızla gelmekte olan 26 HN 389 plakalı otomobilin sürücü 28 yaşındaki Erdinç Polat’tan el işareti yaparak yavaşlamasını istedi.

Otomobil sürücüsü Erdinç Polat ile yanında oturan ve 1.24 promil alkollü olduğu belirtilen Tuncay Alem araçtan inerek polis memuru K.C. ile tartıştı. Tuncay Alem belinden çıkardığı tabancasının kabzasıyla K.C.’nin kafasına vurdu ardından da tabancayla ateş etti. Tabancadan çıkan kurşun polis memuru K.C.’nin kafasını sıyırıp geçti. Tuncay Alem ile arkadaşı Erdinç Polat daha sonra otomobile bindi. Tuncay Alem, otomobil içerisinden de bir-kaç el ateş etti. Tabancadan çıkan kurşun bir çiçekçi dükkanın camına isabet etti.

Olay sırasında görevli olmadığı belirtilen yaralı polis memuru K.C. 112 ambulansıyla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne götürüldü. K.C., acil serviste yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi.

Polisler olay yerinden kaçan şüphelilerin otomobilini bir alışveriş merkezinin otoparkında terkedilmiş olarak buldu. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri kısa süre sonra Tuncay Alem ile Erdinç Polat’ı yakaladı. Gözaltına alınan Tuncay Alem, otomobili arkadaşı Erdinç Polat’ın bir şirketten kiraladığını belirtti. Tuncay Alem, aralarında sivil giysili polis memuru K.C.’nin de bulunduğu yayaların kendilerine el işareti yaptıklarını, araçtan indiklerinde ise küfer ettiklerini öne sürdü.
Gözaltına alınan Alem ve Polat sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!